Gå til sidens indhold

Unge og førstegangsansatte

Psykologisk onboarding af unge nyansatte på arbejdspladsen

PP Clinic har lavet en folder med Gode råd viden og redskaber til ledere, kollegaer og nyansatte

Du finder redskaberne her.

Fokus på god modtagekultur i bygge og anlægsbranchen

Der sker flere ulykker blandt nyansatte. Det kan være svært at stille spørgsmål, når man gerne vil gøre et godt indtryk. Derfor er det vigtigt at tage godt imod nye ansatte og få dem med i fællesskabet på arbejdspladsen. BFA Bygge og Anlæg har udviklet en hjemmeside der kan hjælpe virksomhederne i gang. 

Gå til hjemmeside.

Podcastserie: ’Når Generation Præstation kommer på arbejdsmarkedet’

Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet modtog 2.792.680 kr. til at undersøge, hvordan midlertidige ansættelser, præstationskultur og arbejdsmiljøforhold påvirker den mentale trivsel blandt unge i første job.

Det er der blandt andet kommet en podcastserie på tre afsnit ud af: 

  1. Præstationskultur og midlertidighed – en uheldig cocktail?
  2. Mistrivsel i starten af arbejdslivet
  3. Når nyansatte unge mistrives: Hvad gør vi?

Lyt til serien her.

Tryg start

Projekt Tryg It-start ville undersøge om øvelser og metoder fra improvisation kan bruges til at udvikle den psykologiske tryghed i et IT-team og herigennem styrke unges plads i teamet.

Med et spørgeskema kan man undersøge graden af psykologisk tryghed i Teamet.

Hent spørgeskema.

I projektet tages afsæt i en model for udviklingen af for psykologisk tryghed udarbejdet af Timothy R. Clark. Modellen beskriver fire stadier: Inklusionstryghed, læringstryghed, bidragstryghed og udfordringstryghed. I materialet er beskrevet i alt 8 øvelser, for hvert område er der to øvelser, der kan bidrage til udvikling af området. 

Hent dokument med beskrivelse af øvelser. 

Gode råd i forbindelse med mentorordninger

Inspirations- og viden til opstart af netværk og mentorordning - målrettet unges trivsel ved starten af arbejdslivet. Mentorforhold kan være et sted at spotte begyndende mistrivsel, hvis mentorerne kender tegnene. Rådene er udviklet i projektet "Første gang glemmer du aldrig". 

Hent folderen her.