SAMMEN FOR EN BEDRE VERDEN
Ansøger
ASON A/S
Bevilling
DKK 250.000
Projektperiode
2024 - 2025
Beliggenhed
Hovedstaden
Status
Igangværende
Pulje
Vores arbejdsplads
År
2024
En støtte til trivselsfremmende projekt
ASON A/S er en 30 år gammel tømrervirksomhed, der i mange år primært har fokuseret på kunderne og forretningen, mens medarbejdernes trivsel har været mindre i fokus. Dette manglende fokus har haft konsekvenser og ført til lavere motivation, mindre samarbejde og begejstring samt manglende forståelse for virksomhedens mission blandt medarbejderne.
I 2022 fik virksomheden en ny ejerkreds og igangsatte en større transformationsproces med fokus på forbedring af medarbejderkulturen og bæredygtigheden. I den forbindelse starter ASON det trivselsfremmende projektet 'Sammen for en bedre verden' støttet af Velliv Foreningen, som skal hjælpe virksomheden med at opnå sine ambitioner.
Målet med projektet er at skabe rammerne for en stærk og fremtidssikret kultur, hvor fællesskab, arbejdsglæde, nysgerrighed og dialog bliver centrale værdier. Derudover skal projektet være med til at virksomheden bevæger sig væk fra en hierarkisk arbejdsstruktur uden stor involvering og fællesskab til en ny hverdag, hvor rummelighed, forståelse og inddragelse er i fokus. Ledere på alle niveauer skal kommunikere mere inkluderende, og medarbejderne vil blive inviteret til at tage medansvar i hverdagen.
Workshops og vedvarende trivselsmålinger
Projektet igangsættes med GAIS-trivselsmålinger og trivselssamtaler med alle ansatte. Resultaterne fra målingerne skal danne grundlag for den videre indsats og hjælpe med at afdække de områder, hvor ASON kan forbedre arbejdsforholdene og øge medarbejdertilfredsheden.
Indsatsen vil indeholde træning af lederne i nye redskaber til at styrke virksomhedskulturen og en fælles workshop om virksomhedens mission og værdier, som skal give både ledere og medarbejdere mulighed for at skabe en samlet vision for trivsel. For at sikre, at trivsel bliver en fast del af dagligdagen, vil der blive afholdt månedlige møder i topledelsen og ledergruppen, understøttet af 1:1-coaching, som hjælper lederne med at implementere og fastholde de nye tiltag. Dertil kommer ni månedlige workshops med fokus på trivsel og samarbejde, der giver plads til dialog og udvikling, så ledere og medarbejdere sammen kan fremme en sund arbejdskultur.
Ved projektets afslutning i juni 2025 vil ASON gennemføre en afsluttende GAIS-trivselsmåling og evaluere indsatsen. En plan for, hvordan resultaterne kan videreføres, vil også blive udarbejdet for at sikre en varig positiv effekt på arbejdspladsen. Forandringerne forventes at blive forankret på arbejdspladsen og de vil skabe en ny og forbedret version af ASON, hvor samarbejdet fungerer bedre og hvor alle medarbejdere trives på tværs af organisationen.