Voksendiagnosticeret ADHD - netværksgruppe med samtaler og bevægelse
Ansøger
GRÅK
Bevilling
DKK 53.800
Projektperiode
2025 - 2025
Beliggenhed
Midtjylland
Status
Igangværende
Pulje
Lokal trivsel
År
2025
Støtte til en overset gruppe
En ADHD diagnose i en sen alder betyder for mange en ambivalens i forhold til at kunne forstå sig selv på en ny måde. Diagnosen ledsages typisk af medicinsk behandling. Herefter står de ofte alene med at navigere i en ny identitet og et behov for værktøjer, der ikke altid er tilgængelige.
Dette projekt har derfor til formål at give deltagerne redskaber til at styrke deres trivsel og mentale sundhed. Det vil man gøre ved at kombinere fysisk aktivitet med psykologisk støtte.
Forløbet strækker sig over 10 uger og består af to ugentlige GRÅK-træningssessioner samt ugentlige gruppesamtaler af to timers varighed med en psykolog.
Fysisk aktivitet og fællesskab
Træningsdelen bygger på GRÅK’s erfaring med at bruge fysisk aktivitet som en effektiv metode til at styrke både fysisk og mental velvære.
Gruppeterapien giver deltagerne mulighed for at dele erfaringer og få professionel støtte til at håndtere udfordringer forbundet med ADHD. Derudover arrangeres netværksmøder med fokus på relevante temaer, som kan støtte deltagerne i deres hverdag og fremtidige udfordringer.
Håbet er, at erfaringerne fra dette pilotprojekt kan inspirere til flere målrettede tilbud til voksne med sendiagnosticeret ADHD i fremtiden.