Styrket trivsel med et bæredygtigt generationsskifte
Ansøger
Efterskolen Kildevæld
Bevilling
DKK 177.425
Projektperiode
2024 - 2026
Beliggenhed
Syddanmark
Status
Igangværende
Pulje
Vores arbejdsplads
År
2024
Trivsel og sammenhold i fokus
Efterskolen Kildevæld har taget initiativ til at styrke trivslen blandt deres medarbejdere med hjælp fra en bevilling på 177.425 kr. fra Velliv Foreningen. Bevillingen skal bruges til at etablere en ny kultur og fremme diversitet samt skabe et fælles sprog for trivsel på arbejdspladsen. Med en større udskiftning i personalegruppen, hvor en del yngre lærere er kommet til, er der opstået et behov for at sætte fokus på udvikling af et fælles sprog og kultur for at sikre en harmonisk arbejdsplads.
Indsatsen begynder med etableringen af et trivselsteam, som skal lede arbejdet med at fremme trivsel og sikre, at initiativerne bliver en integreret del af arbejdspladsen. Teamet vil spille en central rolle i at koordinere og facilitere de forskellige aktiviteter, der skal bidrage til at forbedre trivslen. Formålet er at skabe et arbejdsmiljø, hvor alle medarbejdere føler sig inkluderede og trygge, og hvor der er plads til at tale åbent om stress og trivsel.
Derudover vil der blive gennemført GAIS-målinger, som er en form for trivselsmåling, der kan hjælpe med at identificere de områder, hvor der er behov for forbedringer. Resultaterne af målingerne vil blive brugt som grundlag for trivselsfremmende aktiviteter, som skal sikre, at indsatsen er målrettet og effektiv. Ved at bruge konkrete data fra GAIS-målingerne kan trivselsteamet sikre, at de tiltag, der iværksættes, er skræddersyet til at imødekomme de specifikke behov og udfordringer, medarbejderne står overfor.
Langsigtet indsats for bedre trivsel
En af de store udfordringer på Efterskolen Kildevæld er at skabe en fælles kultur og et fælles sprog for trivsel, der kan fungere på tværs af generationer. For at adressere dette vil der blive afholdt en fælles profilanalyseworkshop, hvor både individ og gruppe vil være i fokus. Workshoppen vil hjælpe medarbejderne med at forstå deres egne og hinandens styrker og forskelligheder, og hvordan de bedst kan arbejde sammen for at skabe en positiv arbejdsplads.
Efter profilanalyseworkshoppen vil der blive afholdt en workshop om arbejdspladsens kultur, hvor medarbejderne vil arbejde med at identificere, hvilke elementer af kulturen der styrker mental sundhed og psykologisk tryghed. Som et sidste trin i indsatsen vil der blive udarbejdet en fælles trivselspolitik på baggrund af de foregående aktiviteter. Denne politik vil fungere som en rettesnor for, hvordan skolen kan arbejde med trivsel og stressforebyggelse fremadrettet.
Efterskolen Kildevæld satser på at skabe varige forandringer i forhold til trivsel og stressforebyggelse på arbejdspladsen. Indsatsen, som løber fra august 2024 til januar 2026, involverer 28 medarbejdere og 3 ledere og har til formål at skabe et sundt og trygt arbejdsmiljø, hvor der er plads til åben kommunikation og gensidig respekt.