Styrkelse af sammenhængskraften og det psykosociale arbejdsmiljø i Danish Life Science Cluster

Danish Life Science Cluster, Danmarks nationale klynge for life science og velfærdsteknologi modtager en bevilling på 244.840 kr. til et projekt, der skal styrke medarbejdernes trivsel og reducere stressniveauet.

Velliv_Vores arbejdsplads.png

Ansøger

Danish Life Science Cluster

Bevilling

DKK 244.840

Projektperiode

2024 - 2025

Beliggenhed

Hovedstaden

Status

Igangværende

Pulje

Vores arbejdsplads

År

2024

Nyt fokus på trivsel og stressforebyggelse

Danish Life Science Cluster (DLSC) er en forening, der bygger bro mellem virksomheder, vidensmiljøer og organisationer med fokus på innovation. Foreningen er i øjeblikket på en stejl udviklingsrejse, hvor der er brug for redskaber til at styrke og beskytte medarbejderne mod stress og følelsesmæssige krav gennem øget trivsel og tryghed. 

DLSC står desuden over for en række udfordringer med at skabe sammenhængskraft på tværs af sine fire geografisk spredte lokationer i Danmark. Det psykosociale arbejdsmiljø påvirkes af, at medarbejderne ofte arbejder med eksternt rettede opgaver og har mange samarbejdspartnere, hvilket kan være følelsesmæssigt krævende.

Behovet for projektet blev tydeligt efter en nylig APV-måling, hvor 54% af medarbejderne rapporterede om stresssymptomer, og 21% oplevede høje følelsesmæssige krav i deres daglige arbejde. Som følge heraf starter DLSC projektet, støttet af Velliv Foreningen. Målet er at tage hånd om medarbejdernes trivsel og sikre en sundere arbejdsplads for alle ansatte, samt tydeligøre forventningerne til medarbejderne gennem en ny trivselspolitik. Dertil ønsker foreningen at styrke medarbejdernes kommunikationskompetencer og tilbyde dem løbende sparring. 

Erhvervspsykologisk sparring og løbende opfølgning

Projektet inkluderer en række aktiviteter, der har til formål at fremme trivsel og give konkrete værktøjer til både ledelse og medarbejdere. Der afholdes 1:1-samtaler mellem hver medarbejder og deres nærmeste leder for at sikre klare forventninger til den nye trivselspolitik. Derudover er der planlagt to halvdagsworkshops, hvor alle deltager for at få en fælles forståelse af trivsel og sammen udforme DLSC’s trivselspolitik. Hertil kommer to undervisningsdage med fokus på praktiske kommunikationsredskaber.

For at støtte ledelsen yderligere indgår erhvervspsykologisk sparring som en central del af projektet. Der vil være tre gruppesparringer for direktøren og mellemledere om distanceledelse og trivselspolitikkens fremgang, mens medarbejderrepræsentanterne trænes i deres arbejdsmiljøroller. DLSC vil også gennemføre kvartalsvise trivselsmålinger, så effekten af indsatsen løbende kan vurderes og justeres efter behov.

Hele indsatsen afsluttes med en evaluering, der skal sikre, at læringen kan videreføres i organisationen. Projektet forløber fra oktober 2024 til september 2025 og involverer alle 31 ansatte, herunder fire ledere og 27 medarbejdere, med håbet om at skabe et varigt positivt arbejdsmiljø, hvor både trivsel og samarbejde er i harmoni.

Projektets placering

Vis lokation på Google Maps