Sammen om det – i CAP Partner
Ansøger
CAP PARTNER ApS
Bevilling
DKK 227.512
Projektperiode
2024 - 2025
Beliggenhed
Hovedstaden
Status
Igangværende
Pulje
Vores arbejdsplads
År
2024
Mål om mere trivsel og mindre stress
Konsulentfirmaet CAP Partner har i deres seneste arbejdsmiljøvurdering (APV) fået indsigt i, at en tredjedel af firmaets medarbejdere ofte eller konstant føler sig stressede.
Derfor igangsætter firmaet et projekt, støttet af Velliv Foreningen, der med udgangspunkt i APV-målingen, skal sikre et bedre arbejdsmiljø og en kulturændring gennem en kombination af workshops og udarbejdelsen af ny og struktureret stresspolitik.
Firmaet oplever behovet for ’et fælles sprog’ om stressforebyggelse & håndtering som et væsentligt mål i projektet. Det er derfor hele arbejdspladsen, bestående af syv ledere og 42 medarbejdere, der deltager, for at projektet skal lykkedes.
Sætter stress på dagsordenen med ny politik
Projektet omfatter en række målrettede workshops designet til at afhjælpe stress blandt medarbejderne. Der vil blive afholdt to individuelle workshops, hvor medarbejderne lærer at genkende stresssignaler og få værktøjer til at håndtere stress. Derudover vil en gruppesession fokusere på at styrke arbejdsfællesskabet og diskutere aktuelle tiltag i teamet. For ledelsen er der planlagt to workshops, der vil fokusere på trivsel og give værktøjer til at støtte både dem selv og medarbejderne i stresshåndtering.
Arbejdet med de forskellige workshops munder ud i en samlet stresspolitik, hvor de mest effektive principper og retningslinjer for en stressreducerende arbejdsplads bliver fastlagt. Den nye politik skal bidrage til at skabe en vedvarende kultur med mindre stress, hvor trivsel er i fokus, og medarbejderne føler sig støttet og trygge.
Indsatsen strækker sig fra september 2024 til september 2025. Resultatet af indsatsen forventes at kunne aflæses i fremtidige APV'er på arbejdspladsen. Målet er at 50% færre medarbejdere svarer, at de ofte eller hele tiden føler sig stressede, men indsatsen også vil føre til en højere grad af fastholdelse, øget generel trivsel og lavere sygefravær.