Gør det attraktivt for seniorerne at blive
Hvis en arbejdsplads ønsker at gøre det attraktivt for ældre medarbejdere at blive på jobbet længere, er det første skridt at begynde at tale om de sidste år på arbejdsmarkedet. Og i fællesskab lave en plan, inden den erfarne medarbejder selv har truffet beslutningen og melder en pensionsdato ud.
Velliv Foreningen har støttet et forskningsprojekt hos CoRe, Saxo-Instituttet, Københavns Universitet, hvorigennem der er udviklet tre værktøjer, der kan bruges i arbejdet og kan munde ud i en senioraftale for den enkelte. Aske Juul Lassen, lektor i aldringsforskning, Københavns Universitet, deltager på dagen og deler ud af resultater fra projektet.
Ansat som 63årig
Eventet vil få besøg af repræsentanter fra arbejdspladser, der netop bruger værktøjerne. Det gælder Middelfart Sparekasse og Sundhed og omsorg i Aarhus Kommune.
Lars Chr. Hansen er kundemedarbejder i Middelfart Sparekasse i afdelingen i Svendborg, og har været ansat i Sparekassen siden 2015, hvor han som 63-årig blev ansat. Sparekassen er ikke afskrækket af alder, når de ansætter, og Lars vil på eventet komme ind på, hvordan han løbende med sin leder har dialog om tilpasning af hans arbejdsliv til de ønsker, han har til sit seniorliv.
Michael Lindgaard Hedemann, HR-konsulent i Middelfart Sparekasse deltager også.
Inspiration til egen model
I Aarhus Kommune, Sundhed og omsorg har de ladet sig inspirere af værktøjerne. Vibeke Jørgensen er ansat som specialkonsulent her og deltager også på dagen. I Aarhus Kommune arbejder de struktureret med at styrke seniorerne på arbejdspladsen. De nået langt med at skabe en kultur, hvor seniormedarbejderne bliver lidt længere, end tidligere. Hør om deres erfaringer med at arbejde aktivt med at få de ældste til at trives i højere grad, og dermed få lyst til at blive længere på arbejdsmarkedet.