Psykosocial støtte til flygtninge, der er ramt af krigen i Ukraine

Røde Kors modtager en bevilling fra Velliv Foreningen på 1.250.000 kr. til et projekt der skal sikre støtte til flygtningefamilier ved ankomst til Danmark.

Akutpulje_web_uden_txt.png

Ansøger

Røde Kors

Bevilling

DKK 1.250.000

Projektperiode

2022 - 2023

Beliggenhed

Hovedstaden

Status

Afsluttet

Pulje

Akutpulje

År

2022

Psykosocialt beredskab ved ankomst til Danmark

Familierne, der ankommer til Danmark fra Ukraine, har brug psykosocialt støtte. Det drejer sig primært om kvinder og børn, som ofte er udmattede og i chok over deres situation. 

Røde Kors vil med indsatsen etablere tryghedszoner ved de danske grænser og på udvalgte togstationer, hvor der vil være børnehjørner, hvileområder, informationsstande og caféer med forplejning samt mulighed for Wifi og opladning af telefoner. 

Indsatsen skal hjælpe familierne med at få psykisk førstehjælp ved ankomsten, og professionelle vil være til stede for at tilbyde støtte og vejledning. Formålet med disse initiativer er at skabe en følelse af tryghed og normalitet for de nyankomne familier. Ved at tilbyde basale faciliteter og psykisk støtte håber man at kunne lette deres overgang til livet i Danmark.

Forenede familier og lokal integration

Mange flygtninge har mistet kontakten med deres nærmeste under flugten, og Røde Kors' eftersøgningstjeneste 'Restoring Family Links' skal hjælpe dem med at finde deres efterladte familiemedlemmer. Med bevillingen fra Velliv Foreningen kan der nu tilføres flere ressourcer til eftersøgningstjenesten, hvilket skal forbedre håndteringen af den stigende efterspørgsel. 

En anden del af indsatsen er, at lokale netværk skal integrere flygtningene i takt med, at de ankommer til asylcentre og kommuner. Projektet arbejder målrettet med at opkvalificere disse netværk, så de kan tilbyde peer-to-peer hjælp, sproghjælp og gruppesamtaler. Denne indsats er central for at støtte flygtningene i deres nye liv i Danmark og skabe en følelse af fællesskab.

Indsatsen forventes at forløbe i cirka 12 måneder og afhænger af omfanget af flygtninge, der kommer til Danmark. Ved at tilbyde disse former for støtte, håber Røde Kors at kunne lette flygtningenes overgang til deres nye liv i Danmark og sikre, at de føler sig velkomne og støttet i deres nye omgivelser.