Hvordan udelivet styrker det indre liv: En indsats for Tubanu Aarhus

Ansøger
Psykologen i skoven
Bevilling
DKK 60.000
Projektperiode
2025 - 2025
Beliggenhed
Midtjylland
Status
Igangværende
Pulje
Lokal trivsel
År
2024
Naturen som ramme for mental trivsel
Voksne, der er opvokset i hjem med misbrug og psykisk sygdom, kæmper ofte med dyb psykisk mistrivsel, herunder angst, stress og lav selvtillid.
Mange mangler en grundlæggende følelse af sikkerhed og tryghed, hvilket gør det svært at opbygge sociale relationer og navigere i hverdagen. Dette kan føre til isolation og en markant forringet livskvalitet. Formålet med dette projekt er derfor at give deltagerne mulighed for at styrke deres mentale sundhed og skabe nye netværk.
Det vil man gøre gennem naturterapi, da projektets tilgang bygger på, at det at opholde sig i naturen kan give en særlig ro og fordybelse, som understøtter deltagernes mentale heling.
Fokus på tryghed
Projektet strækker sig over fire mødegange og kombinerer naturbaserede aktiviteter med terapeutiske øvelser. Deltagerne vil blandt andet lave mad over bål, tage på vandreture og overnatte i naturen.
Forløbet starter med fokus på tryghed, hvorefter intensiteten gradvist øges, så deltagerne får tid til at vænne sig til de nye omgivelser. Gennem naturen får de unge redskaber til at håndtere stress og psykiske udfordringer. Ved at koble terapi med fysisk aktivitet skabes et trygt rum, hvor de kan styrke deres relationer og arbejde med deres mentale velvære.
Projektet afsluttes med en overnatning i naturen, hvor deltagerne får mulighed for at anvende de værktøjer, de har lært. Med plads til 12 deltagere er målet at give dem en oplevelse, der ikke kun styrker deres mentale sundhed her og nu, men også giver dem redskaber til at finde styrke i naturen fremover.