Gå til sidens indhold
agriculture-beautiful-beauty-883090 (2).jpg

Vi fremmer mental sundhed

Alle kan søge om støtte til projekter.

Nyt om mental sundhed
Mental sundhed

Mental træning til alle medarbejdere i Kalundborg Forsyning

Der er travlt i Kalundborg Forsyning, og derfor skal alle ansatte fra næste år mentaltræne for at sikre, at de er rustede til at håndtere udfordringer og travlhed.

Læs mere
Mental sundhed

Region Sjælland får 2,1 mio. til at bekæmpe stress hos erhvervsaktive

Hjerneforsker Troels Kjær og Neurologisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital har modtaget 2,1 millioner fra Velliv Foreningen, som skal bruges på forskning i stress på arbejdspladser.

Læs mere
Mental sundhed

Stor interesse for Danmarks Mentale Sundhedsdag

Danmarks Mentale Sundhedsdag blev fejret af 20.000 medarbejdere og med mediedækning på landsdækkende TV.

Læs mere
Se vores projekter
Viden og formidling

Nye metoder til at skabe et godt arbejdsmiljø i frivillige organisationer og foreninger

Vidensprojektet skal kortlægge årsager til dårligt psykisk arbejdsmiljø i frivillige organisationer og udvikle konkrete værktøjer til at forebygge og skabe handlekraft blandt ledere og medarbejdere.

Læs mere
Arbejdspladser

Stress stopper vi sammen

Nyere forskning viser, at lederen er en central aktør i fremme af mental sundhed på arbejdspladsen. Velliv Foreningen støtter Konsulentfirmaet Stress-Stop Management med 709.200 kr., der vil udvikle, afprøve og implementere en stressforebyggende indsats.

Læs mere
Viden og formidling

Mindfulness-baseret forebyggelse og sundhedsfremme i den sidste del af arbejdslivet

Mental sundhedstræning for ældre erhvervsaktive kan være vejen frem, hvis ældre skal blive længere på arbejdsmarkedet og bidrage på arbejdspladsen i en højere alder. Aarhus Universitet har fået støtte fra Velliv Foreningen til at forske i løsninger baseret på mindfulness.

Læs mere
Arbejdspladser

Udvikling af kvantitativ stress-målingsværktøj til brug på arbejdspladsen

Syddansk Universitet vil introducere målinger af stressniveauer i hjernen, så der kan udføres præcise stressmålinger på arbejdspladserne. I dag er de danske stressmålinger omdiskuterede, fordi de er baserede på ansattes egne vurderinger.

Læs mere
Viden og formidling

Digital Future Work Lab - Mental sundhed på fremtidens digitale arbejdspladser

Der mangler viden om det digitale arbejdsliv og mental sundhed. Finanssektorens ledere og medarbejdere bliver i et nyt projekt taget alvorligt som eksperter i deres egen hverdag og i hvordan fremtidens digitale arbejdsplads skal designes.

Læs mere
Arbejdspladser

Bedre mental sundhed: Gør-det-selv træningsforløb

Statens Institut for Folkesundhed og Gnist udvikler et digitalt selvtræningsprogram for ledere i SMV’er, der kan skærpe deres kompetencer i forhold til de ansattes mentale sundhed.

Læs mere