Styrkelse af udsatte minoritetsetniske kvinders trivsel

Integrationshuset Kringlebakken modtager en bevilling på 60.000 kr. fra Velliv Foreningen til et projekt, der skal hjælpe kvinder med etnisk minoritetsbaggrund, som har oplevet vold, social kontrol eller traumer.

Velliv_Lokal trivsel.png

Ansøger

Integrationshuset Kringlebakken

Bevilling

DKK 60.000

Projektperiode

2024 - 2025

Beliggenhed

Hovedstaden

Status

Igangværende

Pulje

Lokal trivsel

År

2024

Styrket integration og empowerment

Projektet henvender sig til kvinder, der har oplevet krig og andre traumatiske begivenheder, og som derfor lider af symptomer som angst, depression, kroniske smerter, forhøjet alarmberedskab, søvnproblemer, kropslig uro og kompleks PTSD.

Disse udfordringer gør det vanskeligt for dem at få hverdagen til at fungere, hvilket især påvirker deres forhold til børn og partner.

Formålet med projektet er derfor at styrke kvindernes ressourcer og empowerment for at reducere deres psykiske mistrivsel og samtidig støtte deres integration i det danske samfund. Det vil man gøre gennem en todelt proces: individuel psykomotorisk behandling og undervisningsforløb for en større gruppe.

Fokus på social støtte

I første del af projektet modtager otte af de mest udsatte brugere på Kringlebakken individuel behandling. Her er fokus på psykomotorisk terapi, der hjælper kvinderne med at bearbejde traumer og genopbygge deres mentale og fysiske velvære. Formålet er at styrke deres ressourcer og give dem redskaber til at håndtere stress og traumereaktioner.

Den anden del består af seks undervisningsgange á 90 minutter, hvor 15-20 kvinder deltager. Her kombineres teori og praksis gennem fælles samtale, erfaringsudveksling og kropslige øvelser. Kvinderne lærer strategier til at reducere stress og forbedre deres psykiske trivsel i hverdagen.

Udover de to hovedaktiviteter tilbyder Kringlebakken sideløbende rådgivning og socialfaglig støtte. Dette omfatter individuel hjælp til at navigere i hverdagslivet i Danmark, hvilket er en vigtig del af projektets helhedsorienterede tilgang til integration. Det forventes, at omkring 20 kvinder vil drage fordel af projektet.

Projektets placering

Vis lokation på Google Maps