Psykosocial støtte til ukrainske flygtninge i Danmark (2024)

Dansk Flygtningehjælp modtager en bevilling på 500.000 kr. fra Velliv Foreningen til et projekt, der skal videreføre deres arbejde med psykosocial støtte til ukrainske flygtninge.

Akutpulje_web_uden_txt.png

Ansøger

Dansk Flygtningehjælp

Bevilling

DKK 500.000

Projektperiode

2024 - 2025

Beliggenhed

Hovedstaden

Status

Igangværende

Pulje

Akutpulje

År

2024

Fortsætter vigtig støtte til ukrainske flygtninge

Dansk Flygtningehjælp har igen modtaget støtte fra Velliv Foreningen til deres arbejde med ukrainske flygtninge i Danmark. Med tidligere bevillinger har Dansk Flygtningehjælp gennemført 950 individuelle samtaler, 125 gruppeforløb og 105 oplæg for ukrainske flygtninge over de seneste 2½ år.

På trods af at mange flygtninge har fundet fodfæste i Danmark, oplever Dansk Flygtningehjælp, at en stor del stadig kæmper med trivslen. Der er især problemer med angst, "eksilstress" og sorg over det mistede liv i Ukraine.

Efterspørgslen på disse tilbud er derfor fortsat høj, og Dansk Flygtningehjælp vil bruge bevillingen til at kunne fortsætte indsatsen. 

MindSpring-forløb styrker trivslen blandt flygtninge

Organisationen har i forbindelse med de tidligere projekter udført deres særlige MindSpring-forløb, som består af gruppesamtaler, hvor traumatiserede flygtninge får støtte fra fagpersoner med ekspertise i traumehåndtering. MindSpring-forløbene har haft en markant positiv effekt på de ukrainske flygtninge, som deltagerne beskriver som en væsentlig støtte i deres tilværelse. 

Disse forløb vil naturligvis fortsætte i det nye projekt og målet er at få flere af de ukrainske flygtninge til at trives i Danmark og opnå en stabil hverdag med skole, arbejde og fritidsaktiviteter. 

I forbindelse med den nye indsats afholdes der 10 nye MindSpring-gruppeforløb for 100 deltagere - børn, unge og voksne - i perioden 2024 til 2025. Med erfaringerne fra dette projekt er Dansk Flygtningehjælp bedre rustet til at håndtere fremtidige flygtningekriser, og metoderne vil kunne anvendes til andre flygtningegrupper.

Projektets placering

Vis lokation på Google Maps