Man ønsker derfor gennem dette projekt at skabe sociale aktiviteter, der styrker trivsel og fællesskab blandt beboerne. Særligt ikke-dansktalende beboere og personer med begrænset netværk får mulighed for at deltage i initiativer, der kan mindske ensomhed og styrke deres tilknytning til lokalsamfundet.
Målet er at give beboerne bedre forudsætninger for at skabe netværk og opbygge sunde vaner gennem fællesskabsorienterede aktiviteter.
Yoga, sprogundervisning og madfællesskaber
Indsatsen består af tre forskellige typer aktiviteter. Først og fremmest tilbydes netværksskabende arrangementer såsom yoga, mindfulness, samtalevenner, sprogundervisning og fælles besøg til kulturinstitutioner.
Derudover arrangeres der naturmeditation, hvor beboerne gennem åndedrætsøvelser kan finde ro og balance i naturskønne omgivelser. Endelig sættes der fokus på sundhed med madfællesskaber, hvor deltagerne lærer om sund kost og implementerer bedre spisevaner i hverdagen.
Projektet løber over et år og to dage og har plads til 100 deltagere. Med projektet håber Boliggården altså at gøre en positiv forskel i boligområderne og give beboerne flere muligheder for fællesskab og trivsel.