Livsmestringsholdene - forandring i fællesskab
Ansøger
Foreningen Fundamentet
Bevilling
DKK 45.698
Projektperiode
2019 - 2019
Beliggenhed
Midtjylland
Status
Afsluttet
Pulje
Lokal trivsel
År
2018
Det er professionelle og færdiguddannede behandlere, der på frivillig og gratis basis tilbyder sårbare og udsatte unge hjælp i foreningen Fundamentets rammer på Søren Frichs Vej. Fundamentet har langvarig erfaring med personlig rådgivning og støtte, men har kun tidligere i begrænset omfang kunne tilbyde gruppeterapeutiske forløb.
”Vi tilbyder allerede gratis individuel psykoterapi og kropslig behandling. De nye livsmestringshold med gruppeterapeutiske tilbud kan dog hjælpe flere med mere. Vi hjælper årligt 200 borgere og flere af dem vil med deltagelse på gruppeterapeutiske hold få bedre mulighed for at finde overskud og tro på egen fremtid igen,” fortæller Christian Rundager, der er daglig leder af Fundamentet.
75 procent af brugerne af Fundamentet er mellem 18 og 35 år gamle. De lever sårbare liv, der kan være præget af angst, stress, depression, lavt selvværd, opgivelse og tabt livsoverblik. Mange af de unge kæmper dagligt med en mental sårbarhed, der gør det svært at have en almindelig hverdag.
”Der har allerede været pilotforsøg med gruppeterapeutiske hold, og vi ser, at det, at de unge kan arbejde med sig selv i fællesskab med andre, har en stærk effekt. Fællesskabet bliver i sig selv en del af det at få det bedre – udover gruppens terapeutiske udgangspunkt,” siger Christian Rundager.
Velliv Foreningen støtter de gruppeterapeutiske forløb i Fundamentet med 46.000 kr.
Problem
Udsatte unge lever sårbare liv, og står ofte uden uddannelse og arbejde. De sårbare unge kæmper dagligt med mentale problemer såsom stress, depression, lavt selvværd, opgivelse og tabt livsoverblik. Dette projekt, udført af Fundamentet i Åbyhøj, vil tilbyde sårbare og udsatte unge at komme i gruppeterapeutiske forløb. Dette vil styrke deltagerens oplevelse af at kunne håndtere hverdagen, så de på sigt kan fastholde eller finde job/uddannelse.
Målgruppe
Målgruppen for projektet er udsatte og sårbare borgere, hvor fokus primært er unge mellem 18-35 år. Projekt vil støtte målgruppen gennem en gruppeterapeutisk indsats.