Kreativt samvær

Selvhjælp Haderslev modtager en bevilling på 26.400 kr. fra Velliv Foreningen til et projekt, der sigter mod at styrke fællesskabet og selvudviklingen for udsatte borgere.

Velliv_Lokal trivsel.png

Ansøger

Selvhjælp Haderslev

Bevilling

DKK 26.400

Projektperiode

2024 - 2024

Beliggenhed

Syddanmark

Status

Igangværende

Pulje

Lokal trivsel

År

2023

Hjælp til selvhjælp

Hos Selvhjælp Haderslev er der 150 socialt udsatte borgere tilknyttet, fordelt på 104 kvinder og 46 mænd. Fælles for dem er behovet for at indgå i et fællesskab, hvor fokus er på hjælp til selvhjælp.

De oplever, at sociale udfordringer som eksklusion, angst og stress har en betydelig indvirkning på deres psykiske helbred. Projektet henvender sig yderligere også til dem, der måske har svært ved at udtrykke sig sprogligt eller deltage i en gruppesammenhæng.

Målet er derfor at skabe et inkluderende og trygt miljø, hvor deltagerne kan føle sig accepterede og støttede i deres personlige udvikling.

Aktiviteter der skaber fællesskab

Projektet går ud på at etablere en gruppe, hvor deltagerne kan deltage i aktiviteter, der styrker sanserne, såsom madlavning, håndarbejde og lignende.

Hvert møde vil starte med en mindfulness-øvelse for at skabe en rolig og reflekterende atmosfære. Den kreative og terapeutiske tilgang til samværet skal faciliteres af to dedikerede frivillige, der vil guide og støtte deltagerne gennem processen.

Det forventes, at 40 personer vil få glæde af denne indsats, der strækker sig over hele 2024.

Projektets placering

Vis lokation på Google Maps