Kreativ værksted - Styrelse af det mentale sundhed

Hanne Mariehjemmet modtager en bevilling på 41.200 kr. fra Velliv Foreningen til en indsats rettet mod kvinder fra misbrugs- og prostitutionsmiljøet, der har været udsat for vold.

Velliv_Lokal trivsel.png

Ansøger

Hanne Marie

Bevilling

DKK 41.200

Projektperiode

2024 - 2024

Beliggenhed

Sjælland

Status

Igangværende

Pulje

Lokal trivsel

År

2023

Et pusterum til traumatiserede kvinder  

Kvinderne, der bliver indskrevet på HanneMarie, har været udsat for vold og har et stresset nervesystem. Mange af disse kvinder har oplevet traumatiske begivenheder, hvilket kan påvirke deres mentale velbefindende negativt.

Ofte lider kvinderne af angst, depression og lavt selvværd som følge af de traumatiske oplevelser, de har været igennem. En udfordring, som man vil afhjælpe, er de fysiske og psykiske traumer, som kvinderne har været udsat for som følge af vold.

Man ønsker derfor gennem dette projekt, at tilbyde dem et pusterum fra deres svære situation og give dem muligheden for at bearbejde deres oplevelser på en konstruktiv måde.

Kreativ udfoldelse 

Kreativitet spiller en central rolle i dette projekt, hvor deltagerne vil blive introduceret til en bred vifte af kreative aktiviteter såsom porcelænsmaling, smykkefremstilling og lignende.

Gennem disse aktiviteter håber man at give kvinderne et positivt fokus og en måde at udtrykke sig på, samtidig med at de får mulighed for at opbygge nye færdigheder og opleve succeser.

I alt vil 100 deltagere have mulighed for at deltage i projektet, som strækker sig over en periode fra den 8. januar til den 1. april 2024.

Projektets placering

Vis lokation på Google Maps