Fællesspisninger 2024

Hjerneskadeforeningen Sydfyn & Øerne modtager en bevilling på 38.500 kr. fra Velliv Foreningen til et projekt, der sigter mod at bekæmpe ensomhed og isolation blandt borgere med hjerneskade og lokale beboere i nærområdet.

Velliv_Lokal trivsel.png

Ansøger

Hjerneskadeforeningen Sydfyn & Øerne

Bevilling

DKK 38.500

Projektperiode

2024 - 2024

Beliggenhed

Syddanmark

Status

Igangværende

Pulje

Lokal trivsel

År

2023

Månedlige fællesspisninger

Projektets målgruppe består af folk med hjerneskader. Mange af dem føler sig ensomme, blevet isolerede og er måske alene på grund af sygdommen.

Projektet har derfor til formål at afholde månedlige fællesspisninger med forskellige former for underholdning såsom musik eller foredrag, hvor frivillige vil stå for faciliteterne.

Her er målet at skabe nye fællesskaber på tværs af mennesker, der ofte er ensomme eller isolerede på grund af deres helbred eller livssituation.

En hyggelig og inkluderende atmosfære 

De månedlige fællesspisninger vil ikke blot være et måltid, men også et sted hvor mennesker kan mødes og socialisere. Der vil blive lagt vægt på at skabe en hyggelig og inkluderende atmosfære, hvor alle føler sig velkomne.

Med et samarbejde med et lokalt forsamlingshus, der vil levere maden, bliver det muligt at sikre en velsmagende menu til deltagerne. Derudover vil arrangementerne blive annonceret bredt i nærområdet via lokalaviser, sociale medier og flyers på infotavler for at nå ud til så mange potentielle deltagere som muligt.

Det forventes, at 275 personer vil drage fordel af indsatsen, der løber fra januar til december 2024.


 

Projektets placering

Vis lokation på Google Maps