Ensom mad - Ens om mad

KFUM’s sociale indsats i Café Finns Paraply i Esbjerg bliver styrket med 50.000 kr. fra Foreningen Norliv. Pengene går til støtte til et projekt, hvor ensomme kan samles om at tilberede og nyde mad sammen.

ensommad

Ansøger

Cafe Finns Paraply

Bevilling

DKK 50.000

Projektperiode

2018 - 2019

Beliggenhed

Syddanmark

Status

Afsluttet

Pulje

Lokal trivsel

År

2018

I Café Finns Paraply i Finsensgade i Esbjerg vil et nyt projekt i KFUM’s regi samle ensomme mennesker og give dem et fællesskab omkring madlavning. Projektet bliver kaldt ”Ensom mad/Ens Om Mad”, men handler også om at deltagerne kan samles om andre sociale arrangementer. Den fælles madlavning bliver platformen, som relationer og andre aktiviteter kan vokse ud af. For ensomme voksne uden, eller med begrænset, netværk, vil det være et stort og vigtigt socialt skridt at kunne handle ind og lave mad sammen med andre.

Projektet bliver til i samarbejde med Kraftcenter Esbjerg, der er et udviklingstilbud til udsatte borgere i Esbjerg Kommune med fysisk, psykisk eller social funktionsnedsættelse.

”Deltagerne i projektet inddrages med respekt deres individuelle ressourcer. Det er væsentligt, at alle inddrages, hvilket betyder, at deltagerne selv bestemmer, hvor i processen med at købe ind, lave mad, dække bord og servere, de har lyst til at være med. Nogle af deltagerne kan kun meget langsomt sluses ind i fællesskabet. Det er vigtigt, at privat økonomi ikke må begrænse deltagelsen. Projektet handler om at være en mulighed for alle, der har behov for det,” Nicolai Kubel Olesen, leder af Café Finns Paraply.

Problem

Ensomhed er et stigende problem i Danmark og påvirker den mentale sundhed negativt. Café Finns Paraply i Esbjerg vil, i samarbejde med Kraftcenter Esbjerg, sætte fokus på ensomhed i et nyt projekt, der samler ensomme mennesker og giver dem et fællesskab omkring madlavning og andre sociale aktiviteter.

Målgruppe

Projektet målgruppe er brugere af Kraftcenter Esbjerg over 18 år med intet eller begrænset netværk. Projektet vil inkludere 30 personer, som er i kontakt med psykiatrien og og søger initiativer, der kan styrke deres sociale kompetencer. 

Projektets placering

Vis lokation på Google Maps