Fællesskabsrum: Kreativitet, refleksion og mental trivsel i Haldor Huset

Kirkens Korshær Haldor Huset i Aarhus modtager en bevilling på 40.000 kr. fra Velliv Foreningen til en indsats rettet mod at bekæmpe ensomhed og mangel på fællesskab blandt Haldor Husets deltagergruppe.

Velliv_Lokal trivsel.png

Ansøger

Kirkens Korshær Haldor Huset Aarhus

Bevilling

DKK 40.000

Projektperiode

2024 - 2025

Beliggenhed

Midtjylland

Status

Igangværende

Pulje

Lokal trivsel

År

2023

Socialt sammenhold og trivsel

Hos Haldor Huset, Kirkens Korshær, støtter man unge og børnefamilier gennem svære tider. Målgruppen består af mennesker i udsatte og sårbare livssituationer, som ofte kæmper med sociale, psykiske og økonomiske udfordringer såsom afhængighed, fattigdom og ensomhed. 

Her ser man desværre en bekymrende udvikling blandt de sårbare, som bevæger sig langt væk fra det traditionelle samfund, før hjælpen træder ind.

Man ønsker derfor gennem projektet, at skabe socialt sammenhold og trivsel gennem kreativitet. 

Kreative workshops

Projektet består primært af workshops, hvor deltagerne vil blive involveret i forskellige kreative øvelser og aktiviteter med eksterne facilitatorer.

En maler og dekoratør vil desuden stå for at udsmykke lokalerne i Haldor Huset, hvilket forventes at give et løft til miljøet og skabe en mere indbydende atmosfære.

Der vil være et samarbejde med eksterne konsulenter fra TrinTrin samt Ditte Hjort Rasmussen, hvilket sikrer en professionel tilgang og ekspertise. Det forventes, at 15 personer vil drage fordel af denne indsats, der strækker sig fra marts 2024 til juni 2025.

 

Projektets placering

Vis lokation på Google Maps