Designværksted for unge voksne

Socialøkonomisk virksomhed BISTAD modtager en bevilling på 37.025 kr. fra Velliv Foreningen til et projekt, der sigter mod at styrke unge voksne med mentale udfordringer på vej til arbejdsmarkedet

Velliv_Lokal trivsel.png

Ansøger

Bistad

Bevilling

DKK 37.025

Beliggenhed

Midtjylland

Status

Igangværende

Pulje

Lokal trivsel

År

2023

Skræddersyet virksomhedspraktikforløb

BISTAD har i samarbejde med Aarhus Kommune mentalt udfordrede unge voksne i virksomhedspraktik. Disse unge voksne kæmper med mentale udfordringer som social angst, depression eller mere alvorlige psykiatriske diagnoser.

Målgruppen for dette projekt omfatter således unge voksne i alderen 20-30 år, der i øjeblikket står fast i forhold til både uddannelse og beskæftigelse grundet deres problemer.

Bevillingen skal derfor hjælpe BISTAD med at skabe en inkluderende og støttende ramme for de unge, udfordrede voksne og give dem mulighed for at udfolde deres kreativitet og samtidig arbejde på at løfte deres livskvalitet.

Målgruppen som en del af processen

Gennem projektet vil BISTAD arrangere afklarende virksomhedspraktik, hvor de unge får mulighed for at deltage i et designværksted.

Her vil de være en integreret del af processen, hvor de kan udtænke, eksperimentere og designe nye produkter under hensyntagen til deres særlige situation og udfordringer.

Designværkstedet vil være åbent to gange om ugen i efteråret 2023 (fra september til december), og man forventer, at seks unge voksne vil få glæde af projektet. Målet er ikke kun at give dem færdigheder og erfaringer inden for design, men også at styrke deres selvtillid og åbne nye døre for deres fremtid. 

Projektets placering

Vis lokation på Google Maps