I GEV tror de ikke på årlige MUS-samtaler. I stedet holder de hyppige én til én-møder mellem leder og medarbejder, som er tilpasset den enkeltes behov. Det er et led i en strategi, hvor medarbejderne får større ansvar for deres arbejdsliv, og hvor trivsel og mental sundhed konstant er i fokus. Administrationschef Marianne Nyborg Carl fortæller:
Vi tror, at det er vigtigt at være tæt på. Jo tættere, vi som ledere er på medarbejderne, jo hurtigere kan vi gribe ind, hvis der er frustrationer - arbejdsmæssigt eller derhjemme. Med én til én samtaler kan vi tage ting i opløbet, så vi sikrer trivslen og en positiv kultur. Det tror jeg er afgørende for, at vores virksomhed fortsætter med at være lokalt forankret og eksisterer i mange år.
Sammen med seks andre sydjyske virksomheder deltager GEV i et projekt, som Velliv Foreningen støtter med 359.500 kroner. Bag projektet står Vejle-virksomheden KRUNIKA I/S, og formålet er at få flere mindre virksomheder til at se værdien i at arbejde med trivsel.
Flot trivsel i GEV
For GEV indebærer projektet blandt andet en trivselsmåling med personlige anbefalinger til den enkelte medarbejder og leder. Lederne går desuden igennem et udviklingsforløb, og fire medarbejdere bliver uddannet til mentale sundhedsambassadører, som skal spotte mistrivsel hos kolleger.
Den første trivselsmåling er netop gennemført og har vist, at GEV har en flot trivsel og kan være et godt eksempel for andre. Det fortæller René Krogsgaard Rønne, som er ejer af konsulentfirmaet KRUNIKA I/S:
GEV scorer højt i trivselsmålingen, fordi de i flere år har haft fokus på mental sundhed. De satser på den tætte kontakt mellem leder og medarbejder, og de ser på det hele menneske – både privat og på arbejde. GEV har opdaget, at det betaler sig at satse vedvarende på medarbejdertrivsel. Og de er bevidste om, at trivsel er noget, som ledere og medarbejdere skaber sammen.
Specialister skal blive i jobbet
GEV er en virksomhed med mange specialister, som det tager tid at lære op, og samtidig er der et generationsskifte lige om hjørnet. Derfor er der fokus på at fastholde de dygtige medarbejdere længst muligt og tiltrække nye. Det mærker Lars Hoberg Riddersholm, som efter ni år som kok er skiftet til at være fibertekniker hos GEV. Her har han været ansat i halvandet år.
Det er super flot, at der er så stort fokus på at skabe en god arbejdsplads fra ledelsens side. Det er selvfølgelig individuelt, men det er mit indtryk, at folk er glade for at være her. Jeg oplever, at ledelsen vil medarbejderne det bedste. De har fokus på, om vi har de rette opgaver og de rette kompetencer, og de investerer i os med uddannelse.
Undervejs i projektet møder lederne i GEV også lederne fra de seks andre virksomheder og udveksler viden og erfaringer. Projektet løber frem til april måned næste år, hvor det vil blive evalueret.
Velliv Foreningen støtter KRUNIKAs projekt, som GEV indgår i, med 359.500 kroner.