Gå til sidens indhold
Mental sundhed

Online konference: Forskellige hjerner på arbejde

Hvordan får man høj mental sundhed for alle slags hjerner på jobbet? Deltag i Velliv Foreningens online konference om emnet 6. december og bliv klogere. Neurodivergente er et paraplybegreb for et bredt spektrum af diagnoser lige fra autisme, ADHD, til angst og ordblindhed.

VELLIV_ILLUSTRATIONS_MENTALTRAENING.png

3.000.600 danskere havde i august et lønmodtagerjob. Det er rekordhøjt. Arbejdspladserne kæmper for at få kvalificeret arbejdskraft. Neurodivergente er et paraplybegreb for et bredt spektrum af diagnoser lige fra autisme, ADHD, til angst og ordblindhed. Det vurderes at omfatte cirka 15 procent af arbejdsstyrken. Deltag i Velliv Foreningens online konference om emnet 6. december kl. 9.30-12.00 og bliv klogere. Hvordan får man høj mental sundhed for alle slags hjerner på jobbet?

Vi har inviteret en række repræsentanter fra arbejdspladser, som har erfaringer med emnet:

  • Lars Carlsen, founder, People Like Us
  • Carsten Lassen, direktør, Specialisterne
  • Mette Krogh, administrationschef, Jørgen Sørensen A/S
  • Tom Madsen, direktør, Nordic Steel Force
  • Mathias Nielsen, stifter, Glad Teknik A/S

Flere voksne med ADHD

Der er flere årsager til, at emnet lige nu er relevant og popper op flere steder. En af dem er, at vi i øjeblikket ser, at flere voksne får konstateret ADHD end tidligere. Sundhedsdatastyrelsen viser, at i de seneste ti år – fra 2013-2023 – er antallet af personer i behandling med ADHD-medicin steget fra knap 40.000 til 86.000. Blandt voksne fra 25-65 år er der tale om en tredobling. Over de seneste ti år er andelen af voksne mellem 45-64 år, der får ADHD-diagnosen, steget med 248 procent. Salget af medicin er gået op for næsten alle aldersgrupper i 2022 sammenlignet med året før, men det er blandt voksne, at udviklingen er størst. 

Social rapportering

En anden årsag er et øget fokus på virksomhedernes sociale ansvar. Fra udgangen af 2024 kommer der krav om ESG-rapportering for store virksomheder, og senere vil kravet også komme til de mindre virksomheder, så flere virksomheder skal og vil tage et socialt ansvar. ESG står for Environmental, Social and Governance og samler forhold i en virksomhed, der vedrører miljø-, sociale og ledelsesmæssige aspekter. S’et i ESG handler om de sociale forhold i en virksomhed. Hvordan virksomheden lever op til menneskerettigheder, sikkerheds- eller sundhedspolitik, og at virksomheden ansætter mangfoldigt og styrker lighed og inklusion er også faktorer, når man vurderer S’et i ESG. 

Tilmeld dig gratis online konference

Klik her for at tilmelde

Relaterede nyheder
Mental sundhed

Onlineevent: Få unge nyuddannede godt med ombord

Unge erhvervsaktive mellem 18 og 34 år rapporterer om større mistrivsel end alle andre på arbejdsmarkedet. Mistrivsel fører for nogle til sygemelding, mens andre efter kort tid søger en ny arbejdsplads. Se optagelse af online-event. Få inspiration og ideer fra arbejdspladser, der går nye veje for give unge en god start på arbejdslivet.

Læs mere
Mental sundhed

Online konference om fire dages arbejdsuge

Flere danske virksomheder og kommuner har introduceret fire dages arbejdsuge. For at fastholde medarbejdere og for at øge effektiviteten. Men er fire dages arbejdsuge svaret? Og hvad skal der til for at implementere det?

Læs mere
Mental sundhed

Online-møde: Pårørende på job

Onlinemøde om arbejdslivet for forældre til psykisk sårbare unge - gode råd til både pårørende og arbejdspladser.

Læs mere