Gå til sidens indhold

Din bonus

I Velliv Foreningen deler vi ud af vores overskud. I de år, hvor afkastet af foreningens investeringer gør det muligt, får foreningens medlemmer udbetalt bonus. Som udgangspunkt går 80 % af foreningens overskud til bonusudbetaling, og 20 % går til almennyttige aktiviteter, der fremmer mental sundhed i Danmark.

Der udbetales kun en bonus, hvis der er overskud. 2022 har på mange måde været et exceptionelt udfordrende år. Inflationen i samfundet har været høj, og krigen har gjort markederne usikre. De forhold påvirker også finansmarkederne og dermed, om det har været muligt at skabe afkast og overskud i Velliv og i Foreningen. Det har det desværre ikke. Derfor har repræsentantskabet besluttet, at der ikke udbetales bonus i år. Historisk har Velliv Foreningen kunnet udbetale en bonus til mellemmerne af årets overskud på mellem 200-400 mio. kr. hvert år. Velliv har positive forventninger til 2023, og derfor håber vi, at vi i årene fremad igen vil kunne udbetale en bonus til medlemmer.

Pension, bonus og uddelinger, hvordan fungerer det?

VF_infografik_final_1200x800px.png

Hvordan får du bonus?

Du får en bonus, fordi du har pension eller forsikring i Velliv. I de år, hvor afkastet af foreningens investeringer gør det muligt, får foreningens medlemmer udbetalt bonus. Som udgangspunkt går 80 % af foreningens overskud til bonusudbetaling og 20 % går til almennyttige aktiviteter, der fremmer mental sundhed i Danmark.