Gå til sidens indhold
Lokal trivsel

Styrk Arbejdsmiljøet med Medarbejderne efter corona-virussen ramte os

Vangskov Bustrafik modtager 38.800 kr. til at understøtte trivslen på arbejdspladsen og sætte fokus på stresshåndtering.

Vangskov bustrafik modtager støtte fra Velliv Foreningen.jpeg

Medarbejderne i Vangskov Bustrafik har været hjemsendte, fordi firmaet har været lukket ned. Det påvirker trivsel, motivation og arbejdsglæde hos alle og øger stressniveauet. Derfor vil firmaet lave en indsats, der skal give medarbejderne redskaber til stresshåndtering. 

Virkningsfulde værktøjer og metoder til bedre mental sundhed

Vangskov Bustrafiks medarbejdere har været hjemsendte under coronapandemien, og det har skabt en stor grad af usikkerhed og stress på arbejdspladsen. 

Med hjælp fra en ekstern arbejdsmiljøkonsulent fra konsulenthuset GLIFBERG PROCESSER vil firmaet derfor lave en indsats, der både skal forbedre lederens individuelle mentale sundhed og den fælles trivsel blandt medarbejderne på arbejdspladsen.

Målet er, at flere medarbejdere og lederen skal få virkningsfulde værktøjer og metoder til enkeltvis og i fællesskab at forbedre den mentale sundhed.

Forandring og forebyggelse af mentale sundhedsudfordringer

Indsatsen vil bestå af, at Vangskov Bustrafiks leder får udarbejdet en Persolog Stress Profil med efterfølgende individuel feedback. Det skal sikre, at lederen bliver mere opmærksom på sin stressadfærd og får forskellige copingstrategier til at håndtere uhensigtsmæssig stressadfærd. På den måde er det målet, at lederen vil fremstå som en rollemodel for sine medarbejdere. 

SAM-metoden (Styrk Arbejdsmiljøet med Medarbejderne) afprøves desuden i tre workshops sammen med den eksterne konsulent. Lederen får et ad-hoc klippekort på 10 timer til dialog om leders arbejdsmiljø og opfølgning på SAM-workshops med konsulent

Målet er at afprøve en ny APV-dialogmetode, at se på forandringsmuligheder og forebygge mentale sundhedsudfordringer for leder og medarbejdere. Derfor støtter Velliv Foreningen indsatsen med 38.800 kr. 

Relaterede projekter
Analyse og kampagne

Arbejdsmiljøet blandt færøske arbejdstagere - med fokus på det mentale helbred hos unge

Et nyt forskningsprojekt skal undersøge det fysiske og psykiske arbejdsmiljø på det samlede færøske arbejdsmarked. Velliv Foreningen støtter projektet med 600.845 kr.

Læs mere
Lokal trivsel

Arbejdsmiljø

Café Parasollen modtager 25.000 kr. fra Velliv Foreningen til at konsultere en psykomotorisk terapeut med henblik på at identificere problemer i arbejdsmiljøet blandt medarbejdere og frivillige.

Læs mere
Vores arbejdsplads

Et sundt og nærende arbejdsmiljø

Velliv Foreningen donerer 206.600 kr. til et efteruddannelsesprojekt, udført af Skt. Knuds Skole, som skal gøre det lettere for lærere og pædagogisk personale at håndtere arbejdslivets stressfaktorer.

Læs mere