Gå til sidens indhold
Vores arbejdsplads

Minikursus i mental sundhed for ledere: Viden til at spotte, spørge ind og støtte op

Komiteen for Sundhedsoplysning vil udvikle og afprøve et online lederkursus i mental sundhed. Velliv Foreningen støtter projektet med 468.000 kr.

computer-2838920_1920.jpg

Formålet med lederkurset er, at lederne bliver bedre til at spotte stress, spørge ind og støtte medarbejdere med stresssymptomer.

Stigende mentale helbredsproblemer på arbejdspladser

Mentale sundhedsudfordringer på danske arbejdspladser er stigende. Her spiller ledere en vigtig rolle, da de kan være med til at forebygge og håndtere medarbejdernes mentale helbredsproblemer. Sekretariatet for ”Sammen om mental sundhed” vil derfor udvikle og afprøve et lederkursus, der skal bygges op som et online forløb bestående af 4-5 moduler. Projektet er et pilotprojekt, hvor konceptet efterfølgende vil tilpasses og opskaleres. Indsatsen har karakter af sekundær forebyggelse, og projektet er målrettet små og store virksomheder (SMV'er). Det estimeres, at 400 ledere vil afprøve kurset, hvilket betyder, at det vil gavne omtrent 1.600 medarbejdere på sigt. 

Forskning og praksisnær viden

Kurset bygger på viden, som er samlet via hjemmesiden www.sammenommentalsundhed.dk, der både trækker på forskning og praksisnær viden. Minikursets online tilgang tilgodeser forskellige læringsformer vha. forskellige kanaler som video, lytte-øvelser mm. Indsatsen kan således imødekomme nogle af de udfordringer, som mange SMV-ledere oplever. Velliv Foreningen finder det innovativt, at kurset består af et online forløb, der har til formål at kvalificere lederes viden og indsats, når det handler om forebyggelse af mentale helbreds udfordringer. Derfor støtter Velliv Foreningen indsatsen med 468.000 kr. 

Læs mere om projektet her

Relaterede projekter
Lokal trivsel

Førstegangsleder vil forebygge stress

Velliv Foreningen støtter et projekt af Sekretariatet for Danske Fodterapeuter med 48.540 kr. Projektet skal forbedre arbejdsmiljøet og medarbejdernes mentale sundhed gennem stressprofiler og kursusdage.

Læs mere
Vores arbejdsplads

Mental sundhed for alle

Lederne i Creativ Company er gået i gang med et mentaltræningsforløb, så de kan forebygge stress og fremme deres egen og medarbejdernes mentale sundhed.

Læs mere
Vores arbejdsplads

På vej mod bæredygtigt arbejdsfællesskab

Velliv Foreningen donerer 353.500 kr. til Green Oak Academy, der vil opstarte en fælles indsats for et bæredygtigt fællesskab hos SMV'er.

Læs mere