Gå til sidens indhold
Lokale indsatser

Fra hverdagens travlhed ind i dit personlige flow

Nybagte mødre, der skal tilbage til jobbet. Kvinder, der er blevet sagt op. Kvinder med begyndende symptomer på stress, angst og depression. Alle er de en del af den primære målgruppe for et nyt kursus, der skal gøre det nemmere at håndtere store forandringer hverdagen og arbejdslivet.

Selma sofa interview fotograf Sandra Åberg.jpeg

Med udgangspunkt i egen konsulentvirksomhed i Kolding, tilbyder Selma Kjærbo Hansen kurser i flow-teori, mindfulness og compassion. Et nyt kursus målrettet kvinder i det sydlige Danmark skal styrke og udvikle den mentale sundhed hos kvinder, der på forskellige måder er på vej mod forandringer i deres hverdag og arbejdsliv. Det kan være nye mødre, der er på vej tilbage på arbejde, kvinder, der er blevet sagt op eller af andre grunde ikke er i arbejde. Det kan også være kvinder, der oplever begyndende symptomer på stress, angst og depression.

”Kurset skal give en effektiv træning over otte uger, der gør det muligt for deltagerne at mestre hverdagens udfordringer nu og på længere sigt. Det handler om at få værktøjer, der kan bruges hele livet. Der er tale om et gruppeforløb, der også viser deltagerne, at vi ikke er så forskellige, og at vi alle har brug for at styrke selvværd, forebygge ensomhed og isolation og opleve nærvær, fællesskab og autencitet,” fortæller Selma Kjærbo Hansen.

Problem

Det kan være svært at håndtere store forandringer på arbejdsmarkedet, og forandringen kan spille negativt ind ift. stress. Dette projekt består af et gruppeforløb, som har til formål at styrke og udvikle den mentale sundhed i en travl hverdag med store forandringer.

Målgruppe

Projektets primære målgruppe er kvinder, som står overfor en forandring i arbejdslivet. Målgruppen kan bl.a. bestå af nybagte mødre, der skal vende tilbage til arbejdsmarkedet, opsagte medarbejdere eller kvinder med begyndende symptomer på stress, angst og depression.

Metode

Projektet er et 8-ugers gruppeforløb, som er bygget på flow-teori, mindfulness og compassion. Deltagerne vil modtage konkrete værktøjer i forløbet, som implementeres i hverdagen gennem den intensive indsats. Gruppen mødes én gang ugentligt i to timer, hvor fokus er på kropsbevidsthed og bevægelse i form af afspænding, blid yoga, dans, naturen og meditation. Deltagerne får desuden guidede meditiationsøvelser øvelser med hjem. Gruppeforløbet vil endvidere indeholde reflektions- og gruppeøvelser, hvor deltagerne lærer at styrke og udvikle
deres mentale sundhed i dagligdagen.

Potentiale

Projektet har til formål at forebygge stress, angst, depression, ensomhed og en dårlig livskvalitet. Det forventes, at det intensive gruppeforløb er med til at sikre langtidsholdbare resultater blandt deltagerne. Projektet har desuden et langsigtet perspektiv, da forløbene vil kunne udbredes til andre sammenhænge i fremtiden.

Effekt

Evalueringer af projektet viser, at gruppeforløbet har haft en positiv effekt på deltagernes mentale sundhed. En kvantitativ stress-test viser, at deltagernes mentale sundhed blev forbedret mellem 10-43% på de 8 uger, som projektet varede.

Relaterede projekter
Lokale indsatser

Mind Your Mind Festival

En ny festival for mental sundhed vil samle en række bud på, hvordan danskerne kan få mere overskud, mindre stress og bedre balance mellem arbejde, familieliv og fritid.

Læs mere
Lokale indsatser

Sådan forebygger, spotter og håndterer du stress og mistrivsel hos dig selv og andre - Sjælland

Stress og dårlig mental sundhed er stadig et tabu i samfundet. Blandt andet derfor søger mange mennesker ikke hjælp i tide. En foredragsrække på Sjælland skal bryde tabuet og introducere værktøjer, der kan hjælpe og forebygge f.eks. stress, angst og depression.

Læs mere