Madfællesskab for voksne i Frydenlund

Den boligsociale helhedsplan Frydenlund modtager en bevilling på 58.200 kr. fra Velliv Foreningen til et projekt, der vil lancere en ugentlig madlavning og fællesspisning for ensomme og udsatte voksne i området.

Velliv_Lokal trivsel.png

Ansøger

Den boligsociale helhedsplan Frydenlund

Bevilling

DKK 58.200

Projektperiode

2024 - 2024

Beliggenhed

Midtjylland

Status

Igangværende

Pulje

Lokal trivsel

År

2023

Mad samler og styrker

Hos Den boligsociale helhedsplan Frydenlund spirer en ny indsats frem, der ikke blot handler om madlavning, men om at skabe fællesskab og bekæmpe ensomhed.

Initiativet vil finde sted i Frydenlund Fælleshus, hvor en dedikeret 'madmor' og et hold af frivillige vil tage imod mad fra Fødevarebanken - en organisation, der reducerer madspild og afhjælper madfattigdom i Danmark. Her vil de forvandle maden til velsmagende og nærende måltider.

Samarbejdet med Fødevarebanken understreger et ønske om at udnytte eksisterende ressourcer på en bæredygtig måde, samtidig med at det skaber en mulighed for at samles omkring madlavningens glæder og fællesskabets styrke.

Et mødested for alle

Målgruppen er tydelig, og det er voksne over 18 år, der føler sig isolerede og udsatte, herunder ikke-vestlige indvandrere, dem uden for arbejdsmarkedet og dem på helbredsmæssig overførelsesindkomst, som vil få glæde af projektet.

Med en forventning om 15 deltagere om ugen, ønsker projektet at skabe et rum, hvor alle kan føle sig velkomne, mætte og mindre ensomme i løbet af hele 2024.

Projektets placering

Vis lokation på Google Maps