Ensomme unge i Gribskov (2) - TwentySomething

Frivilligcenter & Selvhjælp Græsted modtager 50.000 kr. i bevilling fra Velliv Foreningen til at forlænge deres tidligere projekt, som også blev støttet af Velliv Foreningen. Projektet er målrettet ensomme unge i Gribskov Kommune.

frivilligcenter og selvhjælp græsted2.jpg

Ansøger

Frivilligcenter & Selvhjælp Græsted

Bevilling

DKK 50.000

Projektperiode

2023 - 2024

Beliggenhed

Hovedstaden

Status

Igangværende

Pulje

Lokal trivsel

År

2022

En fortsættelse af et vellykket projekt

I 2021 søgte og modtog Frivilligcenter & Selvhjælp Græsted en bevilling på 50.000 kr. fra Velliv Foreningen. Støtten blev brugt til at udvikle og skabe et trygt frirum, for ensomme unge, i Gribskov Kommune (læs mere om 2021 projektet her).

Ansøger og projektleder, Karoline Hoffman, skriver: ”Vi har det seneste år ved hjælp af en bevilling fra Velliv Foreningen startet projektet ’TwentySomething’ for ensomme unge i alderen 20-30 år. Vi har nu fået mulighed for at fortsætte indsatsen for at hjælpe ensomme unge i Gribskov. Vi er utrolig glade for at kunne fortsætte projektet i det kommende år, og ser meget frem til at fortsætte med at skabe et trygt, lærerigt og socialt rum for de unge”.

I den seneste Sundhedsprofil fra 2021 i Gribskov Kommune fremgår det at især de unge (16 år-34 år) i Gribskov Kommune generelt mistrives, bl.a. ses en øget ensomhed. Det ønsker Frivilligcenter & Selvhjælp Græsted at ændre på, ved fortsat at skabe fællesskabsdannede aktiviteter, i lokale rammer. 

Det trygge, sociale frirum

Helt konkret skal der igen skabes et socialt og aktivt mødested, for lokale unge. Her mødes man hver anden uge med fokus på hyggelige aktiviteter og socialisering. Aktiviteterne kommer bl.a. til at bestå af madlavning, brætspil og gå-ture. Der vil desuden blive tilbudt mindfulness-øvelser og NADA behandlinger (akupunktur).

Projektets indhold bliver faciliteret af ressourcestærke, unge, frivillige mentorer, som på den måde også møder deltagerne i øjenhøjde.

Karoline Hoffman skriver: "Projektets forventede resultater er, at de unge deltagere oplever at blive inkluderet i et fællesskab, hvor de derved har oplevet en mindre grad af ensomhed. Desuden forventer vi, at de unge har fået et større gåpåmod, føler sig mindre ensomme, mindre isolerede og har fået trænet deres sociale færdigheder.".

Projektets placering

Vis lokation på Google Maps