Det gode liv

HUSET-Frivilligcenter og Selvhjælp Vejen modtager en bevilling på 43.000 kr. fra Velliv Foreningen til at udbygge deres frivillige socialcafé, der specifikt retter sig mod enlige og ensomme borgere i aldersgruppen 30-70 år.

Velliv_Lokal trivsel.png

Ansøger

HUSET-frivilligcenter og selvhjælp Vejen

Bevilling

DKK 43.000

Projektperiode

2023 - 2024

Beliggenhed

Syddanmark

Status

Igangværende

Pulje

Lokal trivsel

År

2023

Et inkluderende rum

Den sociale café og værestedet er et omsorgstilbud, åbent for alle, med fokus på personer i udsatte livssituationer. Mange af brugerne oplever ensomhed som en udfordring.

Her får borgerne mulighed for at deltage i sociale sammenhænge på deres egne betingelser og i det omfang, de ønsker det.

Formålet med caféen er at facilitere dannelsen af netværk og venskaber blandt dem, der føler sig isolerede i samfundet. Projektet fokuserer således på at skabe et inkluderende rum, hvor hver enkelt bruger føler sig velkommen og støttet.

Udflugter og fællesspisning

For at styrke båndene mellem deltagerne planlægger projektet årlige udflugter, hvor 40 borgere kan deltage. Disse udflugter vil give deltagerne mulighed for at nyde samværet og skabe minder sammen. 

Derudover vil caféen arrangere fællesspisning, hvor alle har mulighed for at deltage og nyde et måltid sammen, hvilket yderligere bidrager til det sociale sammenhold.

Caféen vil også tilbyde økonomisk vejledning til dem, der har brug for støtte på dette område. Dette supplement til det sociale initiativ er designet til at give de sårbare borgere de redskaber, de har brug for til at håndtere udfordringer i deres daglige liv. Det forventes, at godt 1.000 borgere vil benytte caféen i perioden fra den 1. september 2023 til den 30. november 2024.

Projektets placering

Vis lokation på Google Maps