Vildmandskurset i Naturklubben

Halsnæs Naturklub modtager en bevilling på 60.000 kr. fra Velliv Foreningen til et projekt, der sigter mod at hjælpe mænd i livskrise med at genfinde balance og fællesskab gennem et kursus, der kombinerer aktiviteter i naturen med narrativ meditation.

Velliv_Lokal trivsel.png

Ansøger

Halsnæs Naturklub

Bevilling

DKK 60.000

Projektperiode

2023 - 2024

Beliggenhed

Hovedstaden

Status

Igangværende

Pulje

Lokal trivsel

År

2023

En støtte til mænd i livskrise 

Halsnæs Naturklub oplever en udfordring med mænd, der rammes af livskriser og derfor oplever inaktivitet i deres dagligdag. Disse mænd er påvirket af betydelige livsomvæltninger og mulige sygemeldinger som følge af stress, depression, angst, overvægt, diverse sygdomme og lignende.

Naturklubben er gennem dialog med Halsnæs Kommune blevet bekendt med, at mange mænd i kommunen ikke tager imod eksisterende tilbud omkring rehabilitering, hvorfor der er et særligt behov for at afhjælpe netop denne målgruppe.  

Som følge af disse udfordringer og uden hjælp er mændene i højrisiko for at synke dybere ned i krise. Man ønsker derfor gennem projektet, at hjælpe dem på fode igen ved at invitere dem ind i Naturklubben. 

Ugentlige kursusdage i naturen

Kurset har til formål at skabe et fællesskab og genoprette mændenes forbindelse til naturen. Gennem ugentlige kursusdage vil deltagerne blive ledt gennem en række aktiviteter, herunder skovbadning, sanseoplevelser, åndedrætsøvelser og indsigt i naturens biologi. Narrativ meditation vil også spille en central rolle, idet mændene guides til at reflektere over deres eget liv og forholdet til naturen.

Målgruppen for denne livskriseindsats er mænd i alderen 20-75 år i Halsnæs, der ønsker at genopbygge deres liv efter en svær periode. Projektet realiseres i samarbejde med Back to Basic, en virksomhed specialiseret i naturterapeutiske forløb, som vil facilitere aktiviteterne under kurset.

I alt 16 mænd vil have mulighed for at deltage og opleve fordelene ved dette kursus, som strækker sig over ni uger fra oktober 2023 til marts 2024. 

Projektets placering

Vis lokation på Google Maps