Ung bæredygtig vækst

Foreningen Dansk Socialarbejde modtager 48.750 kr. til at lave en indsats med iværksætteri for sårbare i Aarhus og omegn med fokus på bæredygtig innovation.

Foreningen Dansk Socialarbejde får bevilling af Velliv Foreningen.jpg

Ansøger

Foreningen Dansk Socialarbejde

Bevilling

DKK 48.750

Projektperiode

2021 - 2022

Beliggenhed

Midtjylland

Status

Igangværende

Pulje

Lokal trivsel

År

2021

Iværksætteri for sårbare unge

Foreningen Dansk Socialarbejde modtager en bevilling fra Velliv Foreningen til at lave en indsats med iværksætteri for sårbare i Aarhus og omegn med fokus på bæredygtig innovation.

Projektet består af et forløb, der foregår både fysisk og virtuelt med fokus på kompetenceudvikling og fysiske fællesmøder, netværksaktiviteter og præsentation af idéer. Indsatsen varetages af erfarne frivillige iværksættere. 

Formålet med projektet er, at pressede unge med iværksætterdrømme ikke falder hen i ensomhed og social isolation, samt mister håbet og troen på deres drømme efter coronakrisen. Idéen er, at iværksætteri skal give de unge et fælles tredje, en vej ud af ensomhed og mistrivsel og et håb om en lys fremtid.

Bæredygtighed og digitalisering

Målgruppen for deltagerne er unge, sårbare erhvervsaktive i alderen 20–30 år i Aarhus og omegn, der drømmer om at indtræde på arbejdsmarkedet gennem iværksætteri og innovation ved opstart af egen virksomhed, hvor der vil være fokus på bæredygtighed og digitalisering.

Gennem det planlagte forløb får de unge, der deltager på forløbet, mulighed for at opnå teoretisk viden om iværksætteri, entrepreneurship og innovation. Samtidigt opnås der praktisk erfaring med forretningsudvikling og det at starte egen virksomhed.

Samtidig er der fokus på netværksdannelse, så de unge får mulighed for at mødes om et fælles tredje. 

Projektets placering

Vis lokation på Google Maps