Ture ud af huset - med henblik på socialisering, recovery og mental trivsel

SAM Foreningen modtager 35.000 kr. til at kunne tilbyde deres brugere ture ud af huset til forskellige seværdigheder i Danmark.

sam foreningen 4.jpg

Ansøger

SAM Foreningen

Bevilling

DKK 35.000

Beliggenhed

Midtjylland

Status

Igangværende

Pulje

Lokal trivsel

År

2023

Fotograf Jan Szwed

Medbestemmelse skal sikre inklusion og tryghed

SAM Foreningens brugere kommer ofte ikke ud fra Randers Kommune, da brugerne har forskellige udfordringer, der kan gøre det svært at tage på udflugter på egen hånd. SAM Foreningen arbejder med socialt udsatte, psykisk syge, mennesker med misbrug og andre sårbare personer.

Derfor modtager SAM Foreningen 35.000 kr. til at tage på ture til f.eks. AROS, Horsens statsfængsel, den gamle by og andre kulturelle steder.

Det er vigtigt for foreningen, at turene skal være inkluderende og trygge, hvorfor brugerne skal have mulighed for selv at bestemme indholdet af turen.

Mere end blot ture ud af huset

Formålet med projektet er at skabe livsindhold for deres brugere, der kan mindske en ensomhedsfølelse og skabe venskaber for livet.

For at opnå dette formål, er et vigtigt aspekt i projektet, at den individuelle bruger bliver udfordret og hermed oplever nye sider af sig selv i mødet med andre mennesker og nye steder udenfor byen.

Projektet skal således ikke blot ses som ture ud af huset, men som en mulighed for brugerne til at udvikle sig og skabe mindeværdige oplevelser, der vil følge dem længe efter projektets afslutning.

Projektets placering

Vis lokation på Google Maps