Trivsel og livsglæde for beboere udenfor arbejdsmarkedet

Det Boligsociale Team v. Varde Boligadministration modtager 50.000 kr. til en indsats, der skal løfte et socialt udsat boligområde i Varde Kommune.

Det boligsociale Team Varde.jpg

Ansøger

Det Boligsociale Team/Varde Boligadministration

Bevilling

DKK 50.000

Projektperiode

2022 - 2022

Beliggenhed

Syddanmark

Status

Igangværende

Pulje

Lokal trivsel

År

2022

Øget beskæftigelse og styrket sammenhængskraft

Det Boligsociale Team v. Varde Boligadministration får en bevilling fra Velliv Foreningen til en indsats, der skal løfte et socialt udsat boligområde i Varde Kommune.

Halvdelen af beboerne i boligområdet er udenfor arbejdsmarkedet og en stor del heraf er på førtidspension. Udover ledighed har beboerne mange udfordringer med psykiske og fysiske lidelser, samt sociale problemer som følge af den manglende tilknytning til samfundet. 

Derfor vil Det Boligsociale Team øge beskæftigelsen og styrke sammenhængskraften og medborgerskabet blandt beboerne i det sociale boligområde ved at styrke netværk og kompetencer hos den enkelte. 

En større tilknytning til lokalsamfundet

Målgruppen for projektet er beboere i boligområdet, som er i relation til de sociale viceværter i boligområdet eller jobcentret, og som har brug for ekstra hjælp og støtte til at opnå øget trivsel og/eller få større tilknytning til arbejdsmarkedet. 

Flere har svært ved at deltage i sociale fællesskaber, og mangler færdigheder indenfor f.eks. madlavning og økonomistyring. Det skal indsatsen hjælpe med. 

De borgere, der har muligheden for at få en større tilknytning til arbejdsmarkedet, bliver derfor støttet i dette gennem indsatsen. Derudover skal projektet øge beboernes trivsel i dagligdagen generelt og skabe en større tilknytning til lokalsamfundet for de beboere, som er på førtidspension. 

Projektets placering

Vis lokation på Google Maps