Torsdagscafe for udsatte brugere i Bramming

Cafe Finns Paraply i Esbjerg modtager 25.000 kr. til at oprette et værested i Bramming, hvor socialt udsatte kan få støtte og et fællesskab.

Café Finns Paraply - Lisbeth Oxholm.jpeg

Ansøger

Cafe Finns Paraply

Bevilling

DKK 25.000

Beliggenhed

Syddanmark

Status

Igangværende

Pulje

Lokal trivsel

År

2021

Caféen skal være åbent én dag om ugen i 3 timer, hvor der tilbydes let forplejning, sociale aktiviteter, oplæg og rådgivning.

Netværk og fællesskab

Cafe Finns Paraply er en del af landsorganisationen KFUM's Sociale Arbejde for socialt udsatte. I en periode har caféen kørt projektet ”Social driveout”, hvor de har lavet pop up caféer i udsatte boligområder i Esbjerg og omegn.

Her har identificerede de et særligt behov for støtte i Bramming. Derfor vil de lave en indsats, der skal hjælpe socialt udsatte i området, ved at lave en torsdagscafé, der styrker muligheden for, at ensomme, udsatte, psykisk syge mennesker kan danne et stærk netværk og få rådgivning. 

Projektets formål er at mindske ensomhed og opbygge et fællesskab for psykisk sårbare borgere i Bramming. Derudover er forhåbningen, at projektet kan være med til at bygge bro mellem deltagerne og caféen i Esbjerg, hvor der er mange flere tilbud.

Mindre ensom

Caféen vil være åbent hver torsdag i en periode på 10 måneder, hvor der vil være mulighed for samvær med kaffe og let mad, lette aktiviteter og rum for fællesskab for socialt udsatte. 

Aktiviteterne består af fællessang, spil og quizzer, gåture m.m. Derudover vil der være oplæg med relevante emner, og gratis mad til de mest trængende. Således har indsatsen til formål at mindske ensomheden blandt mennesker med psykisk sygdom i Bramming. 

Velliv Foreningen støtter indsatsen med 25.000 kr. 

Projektets placering

Vis lokation på Google Maps