Sorg og støtte

Frivilligcenter Aabenraa modtager 49.500 kr. til at oprette sorggrupper for personer med sorgreaktioner og andre tabsproblematikker, der ikke vedrører dødsfald.

Velliv_Lokal trivsel.png

Ansøger

Frivilligcenter Aabenraa

Beliggenhed

Syddanmark

Status

Igangværende

Pulje

Lokal trivsel

År

2022

Bekæmpe ensomhed og skabe rum for samtale

Frivilligcenter Aabenraa modtager en bevilling fra Velliv Foreningen. Projektets har til formål at oprette et sorggruppetilbud, der skal styrke den mentale sundhed hos deltagerne ved at modvirke ensomhed, samt skabe et rum, hvor der er mulighed for at snakke med andre i samme situation.  

Projektets målgruppe er personer, der oplever sorg, som ikke er relateret til dødsfald. Dette kan f.eks. være folk der oplever permanent barnløshed, er pårørende til demensramte eller har mistet funktionsnedsættelsen.

Sorggrupperne bygger på selvhjælpsmetoden, hvor man har mulighed for at skabe positiv forandring, i fællesskab med andre.

Pilotprojekt der skaber erfaring

Projektet er et pilotprojekt, der skal skabe erfaringer for senere at kunne oprette faste sorggruppetilbud i frivilligcentret.

Der bliver oprette 2-3 selvhjælpssorggrupper, hvor brugerne har mulighed for, at mødes en gang om ugen over otte uger. Grupperne estimeres til at kunne rumme 30 deltagere i alt.

Frivilligcenter Aabenraa arbejder mod at skabe et bredere udvalg af tilbud, for flere målgrupper i fremtiden.

Projektets placering

Vis lokation på Google Maps