Sansehave

Soldaterrekreationen modtager 39.760 kr. til projektet Sansehave, der har til formål at skabe et fællesskab, hvor veteranerne har mulighed for at fordybe sig og finde ro.

soldaterrekrationen 4.jpg

Ansøger

Soldaterrekreationen

Projektperiode

2021 - 2022

Beliggenhed

Nordjylland

Status

Igangværende

Pulje

Lokal trivsel

År

2022

Et sted til ro og fordybelse

Soldaterrekreationen, som er et bosted for veteraner der tidligere har været udsendt og nu har psykiske udfordringer, modtager 39.760 kr. fra Velliv Foreningen, til at etablere en sansehave.

Formålet med projektet er at skabe et fællesskab for dem der bor på bostedet og give veteranerne indhold i deres hverdag samt et sted til at udfolde deres kreative ideer.

Gennem projektet skal veteranerne sammen etablere en sansehave, hvor de senere skal stå for vedligeholdelsen sammen med de ansatte på bostedet.

Rum til genskabelse

Rekreation betyder at genskabe, det er det Soldaterrekreationen ønsker med deres sansehave. At veteranerne kan få hjælp og støtte til at genskabe den person, de ønsker at være fremover. Det kræver tid og ro.

Til anlæggelsen af sansehaven skal veteranerne selv være med til bl.a. at bygge plantekasser, lave insekthoteller og indrette haven. Soldaterhjemmets shelter skal også inddrages i haven.

Sansehaven skal indrettes i forskellige rum, så det er noget målrettet alle sanserne. Der skal bl.a. være noget der dufter, noget der smager godt og nogle smukke farver. Sansehaven skal skabe ro og tryghed for alle der benytter den.

Projektets placering

Vis lokation på Google Maps