Pårørende selvhjælps-gruppemøder i Næstved

SMART Recovery Næstved modtager 41.800 kr. til at oprette selvhjælpsgrupper for pårørende til misbrugere.

SmartRecoveryNaestvedBestyrelse.png

Ansøger

SMART Recovery Næstved

Bevilling

DKK 41.800

Projektperiode

2022 - 2023

Beliggenhed

Sjælland

Status

Igangværende

Pulje

Lokal trivsel

År

2022

Et frirum til pårørende

SMART Recovery Næstved tilbyder selvhjælpsgrupper for misbrugere. De oplever dog et stort behov for, at pårørende til misbrugere også kan modtage støtte til bedre at leve et liv med misbrug tæt på livet.

Derfor modtager SMART Recovery Næstved en bevilling fra Velliv Foreningen til at oprette 1-2 selvhjælpsgrupper for pårørende, der oplever mistrivsel som følge af ofte konfliktfyldte relationer.

Ud over selvhjælpsgrupperne skal der også oprettes online selvhjælpsgrupper, så støtten kan nå længere ud. Dertil arrangeres der sociale aktiviteter, så de pårørende oplever et fællesskab med ligesindede.

En støtte til misbrugere og pårørende

SMART Recovery Næstved består af frivillige, der ikke nødvendigvis har de rette kompetencer til at facilitere selvhjælpsgrupperne for pårørende.

Derfor skal de frivillige uddannes i kognitive terapeutiske værktøjer og CRAFT-modellen, som er en model lavet til at hjælpe pårørende til bedre at håndtere og kommunikere med deres nære i misbrug.

På den måde er indsatsen en støtte til de pårørende såvel som til de nære i misbrug, da programmet skal understøtte en mindre konfliktfyldt relation.

Projektets placering

Vis lokation på Google Maps