Mentalt overskud og handlekraft i Paradiset

Værestedet Paradiset, under Kirkens Korshær, modtager 48.000 kr. til at nedbringe ensomhed og skabe handlekraft hos udsatte borgere.

Velliv_Lokal trivsel.png

Ansøger

Værestedet Paradiset, under Kirkens Korshær

Bevilling

DKK 48.000

Projektperiode

2022 - 2022

Beliggenhed

Hovedstaden

Status

Igangværende

Pulje

Lokal trivsel

År

2022

Komme ensomhed til livs og skabe relationer

Værestedet Paradiset, under Kirkens Korshær, modtager en bevilling fra Velliv Foreningen til at nedbringe ensomhed og skabe handlekraft hos udsatte borgere. Indsatsen går ud på at tilbyde en-til-en samtaler og gruppesamtaler til deres brugere med henblik på at bygge relationer og øge trivslen. De vil også iværksætte aktiviteter for samtalegrupperne.

Formålet med projektet er at komme ensomhed til livs og skabe relationer og aktiviteter i hverdagen for udsatte borgere på værestedet.

Projektets målgruppe består af aktive og tidligere stof- og alkoholbrugere, hjemløse, mennesker med psykiske diagnoser og udsatte med svage netværk. Størstedelen af værestedets brugere er mænd i alderen 45+.

Fokus på at styrke den enkeltes selvbillede

De fleste af værestedets brugere døjer med en stor ensomhed og har et spinkelt socialt netværk. De har brug for støtte til at skabe positive og anerkendende relationer.

Dette skal dels ske gennem individuelle samtaler, hvor der er fokus på at styrke den enkeltes selvbillede, og dels gennem gruppesamtaler og aktiviteter såsom en læsegruppe, gåture eller museumsbesøg. 

Indsatsen skal dermed øge den mentale sundhed for en målgruppe, der døjer med mental mistrivsel. 

Projektets placering

Vis lokation på Google Maps