Mental sundhed på arbejdspladsen

Metalvirksomheden Nordic Steel Force ApS modtager 145.976 kr. til at lave en arbejdspladsindsats, der skal styrke trivslen og den mentale sundhed i virksomheden.

haand_værkested.jpg

Ansøger

Nordic Steel Force ApS

Bevilling

DKK 145.976

Projektperiode

2022 - 2023

Beliggenhed

Sjælland

Status

Afsluttet

Pulje

Vores arbejdsplads

År

2021

Styrke samarbejdet og den mentale trivsel

De sidste to år med corona har sat sine spor på den mentale trivsel i de fleste virksomheder. Det samme gør sig gældende i virksomheden Nordic Steel Force ApS, som derfor modtager en bevilling fra Velliv Foreningen til at styrke den mentale sundhed på arbejdspladsen. 

Formålet med projektet er at forbedre medarbejdernes mentale velbefindende, styrke samarbejdet og give plads til forskellighed, der skal bidrage til at få det bedste frem i hinanden. 

Målgruppen er alle seks ansatte i metalvirksomheden, spændene fra lærling, voksenlærling til udlærte svende. 

Øget trivsel, motivation og arbejdsglæde

Indsatsen leveres af konsulentvirksomheden PAF Academy, og projektet består af følgende tiltag:

  • 14 x 3 timers PAF-træning (Power, Attitude, Fokus) - for alle medarbejdere - ny viden og værktøjer til at arbejde med selvindsigt og eget bidrag til teamets dynamik og samarbejde.
  • 10 x 1 times ledertræning - styrke ledelsen med nye værktøjer og viden ift. at støtte og implementere de nyfundne værktøjer.
  • Før- og eftersamtaler til måling af effekt.
  • Videooptagelser til brug for repetition af de nye tillærte øvelser og værktøjer. 

Således skal indsatsen bidrage til at forbedre arbejdsmiljøet og den mentale sundhed for alle medarbejdere, til glæde og gavn for den enkeltes trivsel med øget motivation og arbejdsglæde som resultat. 

Projektets placering

Vis lokation på Google Maps

Resultater

Projektet er nu afsluttet. Ifølge projektejeren har indsatsen bidraget til et styrket fællesskab på arbejdspladsen. Medarbejderne har fået et bedre indblik i hinanden som kollegaer og som mennesker, og de har fået konkrete redskaber til at kommunikere på en fornuftig og konstruktiv måde. Derudover har arbejdspladsen indført ugentlige møder, hvor alle medarbejderne skal sætte sig et mål for ugen.

Samlet set har projektet sat et positivt aftryk på virksomhedens medarbejdere og ledere, samt dynamikken på arbejdspladsen og den konkrete dagligdag.