Medlemsseminar for PAH Patientforeningen 2020

PAH Patientforeningen modtager 30.000 kr. til et seminar for deres medlemmer. PAH er en sjælden og kronisk sygdom, som er meget indgribende og påvirker den syges livskvalitet kraftigt.

Pah medlemsforeningen modtager støtte fra Velliv Foreningen.jpg

Ansøger

PAH Patientforeningen

Bevilling

DKK 30.000

Projektperiode

2020 - 2020

Beliggenhed

Hovedstaden

Status

Afsluttet

Pulje

Lokal trivsel

År

2020

Med seminaret er målet, at det bliver et rum, hvor deltagerne kan erfaringsudveksle og møde andre med samme diagnose.

Alvorlig og smertefuld sygdom

PAH (Pulmonal Arteriel Hypertension) er en alvor og smertefuld sygdom, der påvirker livskvaliteten væsentligt for den diagnosticerede - både fysisk og psykisk. Behandlingen for PAH er ofte kompliceret, og derfor er det vigtigt for mange patienter at mødes med andre i samme situation. 

Mennesker, der lider af alvorlige og kroniske sygdomme, er desuden ofte ensomme og i risiko for udvikling af angst og depression som følge af deres omstændigheder. Da PAH er en sjælden sygdom er der flere patienter, der aldrig har mødt andre patienter med samme sygdom.

Derfor vil PAH patientforeningen lave et seminar for deres medlemmer, så de kan møde andre i samme svære livssituation som dem selv. Her skal skabes et trygt rum, hvor deltagerne kan mødes og erfaringsudveksle. 

Et rum for mennesker i samme båd

Seminariet vil bestå af foredragene: Nye perspektiver på behandlingsforløb v/Jørn Carlsen, Rigshospitalet og At vandre på PAH-vejen v/psykolog Flemming L. Olsen. 

Derfor vil seminaret også have fokus på at informere om livet med kronisk sygdom og sorg, og give deltagerne brugbare værktøjer til hverdagen. 

For personer ramt af kronisk sygdom kan mødet med andre, der er i samme båd, have stor betydning, da de ofte står med følelsen af at være alene med deres udfordringer. Derfor støtter Velliv Foreningen indsatsen med 30.000 kr. 

Projektets placering

Vis lokation på Google Maps