Mad med Mening

Kafe Kolind, som er et værested for socialt udsatte borgere i Kolind, vil afvikle aktiviteter for brugerne, der kan styrke deres mentale sundhed. Velliv Foreningen støtter projektet med 49.750 kr.

Kafe Kolind - Mad med mening 2.jpg

Ansøger

Kafe Kolind v. KFUM's Sociale Arbejde

Bevilling

DKK 49.750

Projektperiode

2019 - 2020

Beliggenhed

Midtjylland

Status

Igangværende

Pulje

Lokal trivsel

År

2019

Aktiviter for bedre trivsel

Socialt udsatte har en markant nedsat psykisk og fysisk sundhed sammenlignet med resten af befolkningen. Dette inkluderer en øget risiko for udvikling af depression, angst eller ensomhed, som nedsætter borgernes generelle trivsel. Derfor vil Kafe Kolind lave en månedlig aktivitet over otte måneder for brugerne af Kafe Kolind. Hver aktivitet omhandler en kultur- eller naturoplevelse og et fælles måltid. Aktiviterne planlægges og tilrettelægges i samarbejde med frivillige og udsatte, således at der sikres størst mulig nytte. 

Et afbræk i hverdagen

Der kan indgå 40 personer i hver aktivitet, hvilket svarer til 320 deltagere i alt. Brugerne af Kafe Kolind er alle sårbare borgere, der har begrænsede sociale og økonomiske ressourcer. Aktiviteterne kan give et afbræk i hverdagen og vil øge deltagernes sociale netværk. Indsatsen kan endvidere nedbryde barrierer hos deltagerne, da de vil indgå i et fællesskab med andre ligesindende. Derfor støtter Velliv Foreningen projektet. 

Projektets placering

Vis lokation på Google Maps