Hjerterum

Foreningen Blossom modtager 45.877 kr. til at lave en indsats for kvinder, der enten lever i hjemløshed på nuværende tidspunkt eller har været hjemløse for nyligt. Formålet er at tilbyde kvinderne et socialt fællesskab, hvor de kan deltage i aktiviteter og etablere et socialt netværk.

Blossom modtager støtte fra Velliv Foreningen til indsatsen Hjerterum.jpg

Ansøger

Foreningen Blossom

Bevilling

DKK 45.877

Projektperiode

2021 - 2021

Beliggenhed

Hovedstaden

Status

Igangværende

Pulje

Lokal trivsel

År

2020

Kurset, Hjerterum, løber over 13 uger, hvor der er én ugentlig mødedag à 3 timer. Programmet består af 1 times yoga eller selvforsvar og derefter 2 timers samtale-café eller fællesmiddag. Derudover vil der være 2-3 fælles udflugter i forløbet.

Et socialt rum for nuværende og tidligere hjemløse kvinder

Det er både fysisk og psykisk hårdt at være hjemløs, og derfor oplever mange hjemløse kvinder mentale udfordringer, heriblandt en følelse af ensomhed og isolation.

Derfor vil Foreningen Blossom lave aktiviteten Hjerterum, der er et socialt rum, hvor kvinder i hjemløshed og kvinder, som nyligt har været hjemløse, kan deltage i sociale aktiviteter.

Indsatsen har til hensigt at styrke kvindernes følelse af at være en del af et fællesskab, slippe væk fra ensomheden for en stund og skabe struktur og et fast holdepunkt i en ellers kaotisk tilværelse. På denne måde får deltagerne en positiv oplevelse af at indgå i og bidrage til et socialt fællesskab, som på længere sigt forbereder dem på at indgå i samfundet. 

I et forløb over 13 uger vil 10 voksne kvinder, der enten er eller har været hjemmeløse, få mulighed for at deltage i de forskellige aktiviteter i Hjerterum. 

Indre ro, selvforsvar og et trygt rum

Hjerterum løber over 13 uger med en ugentlig mødedag á 3 timer. Derudover er der 2-3 sociale udflugter over kursusforløbet. Alle aktiviteterne drives af frivillige.

Yoga indgår i programmet for at guide deltagerne til at øve indre ro og opmærksomhed på egen krop og behov. Selvforsvarsundervisning giver kvinderne mulighed for at blive undervist i simple selvforsvarsteknikker, verbalt såvel som fysisk. 

Samtalecaféen skal være et pusterum fra hverdagen og fra stemplet som 'hjemløs' og et rum, hvor kvinderne kan dele deres erfaringer med hjemløshed, mens fællesmiddagen i et hyggeligt, trygt og 'hjemligt' lokale har
til formål at skabe et hjemlig følelse for kvinderne.

De sociale udflugter giver desuden kvinderne mulighed for at være sammen med hinanden i et uformelt og socialt miljø, og samtidigt er det et forsøg på at normalisere kvindernes tilværelse. Velliv Foreningen støtter indsatsen med 45.877 kr. 

Projektets placering

Vis lokation på Google Maps