Frirummet

Museum Ovartaci modtager 49.200 kr. til projektet Frirummet, der har til formål at skabe et kreativt værksted, for socialt udsatte og psykisk sårbare personer.

Museum ovartaci.JPG (2)

Bevilling

DKK 49.200

Beliggenhed

Midtjylland

Status

Igangværende

Pulje

Lokal trivsel

År

2021

Kreativt værksted og samværssted

Museum Ovartaci, museum for kunst og psykiatri, modtager en donation fra Velliv Foreningen til at skabe et kreativt værksted for socialt udsatte eller psykisk sårbare personer med en eventuel psykiatrisk diagnose.

I værkstedet er der forskellige muligheder for at udtrykke sig kunstnerisk og kreativt i fællesskab med andre, så man kan skabe et netværk der kan forebygge social isolation.

Hver mandag til torsdag har Frirummet åbent for kreative aktiviteter og workshops. Desuden vil Frirummet arbejde med at give sårbare mennesker fra alle samfundslag en rolig og imødekommende platform til at øve deres mestring af dagligdagen.

Oplevelser i fællesskab

Det kreative værksted vil udover at tilbyde frirum til kreativitet, også tilbyde fællesspisning hver onsdag i projektperioden. Til fællesspisningen vil brugerne også blive inddraget i indkøb, tilberedning, og den efterfølgende oprydning.

Frirummet og deres brugere vil også kunne deltage i sæsonbestemte aktiviteter eller workshops, eksempelvis fælles ture til ARoS eller Mols Bjerge.

Projektet afsluttes med en lille udstilling af brugernes kunstneriske værker.

Projektets placering

Vis lokation på Google Maps