Førstegangsleder vil forebygge stress

Velliv Foreningen støtter et projekt af Sekretariatet for Danske Fodterapeuter med 48.540 kr. Projektet skal forbedre arbejdsmiljøet og medarbejdernes mentale sundhed gennem stressprofiler og kursusdage.

sidste test.png

Ansøger

Danske Fodterapeuter

Bevilling

DKK 48.540

Projektperiode

2019 - 2020

Beliggenhed

Hovedstaden

Status

Igangværende

Pulje

Lokal trivsel

År

2019

"Som ny leder har midlerne i Velliv Foreningen givet mig en mulighed for at arbejde forebyggende og proaktivt med mental sundhed, så jeg kan sikre, at vi fortsat kan have et godt arbejdsmiljø i vores sekretariat," udtaler Lea Stentoft Berling, sekretariatschef.

Ny leder med fokus på arbejdsmiljø

Sekretariatet for Danske Fodterapeuter fik sidste år en ny leder, som er førstegangsleder. Hun har i sin tid som leder haft stor fokus på arbejdsmiljøet, og ønsker med dette projekt at sætte yderligere fokus på det. Gennem indsatsen vil alle 12 medarbejdere hos Sekretariatet for Danske Fodterapeuter få udarbejdet en stressprofil, der både skal bruges i et individuelt forløb og i fællesskab på arbejdspladsen. Desuden etableres et tilbud om kursusdage, og medarbejdernes stressprofiler integreres som en del af den daglige ledelse. Herigennem skabes en effektiv tilgang til at italesætte stress i organisationen, hvilket er et vigtigt skridt mod bedre trivsel. 

Ambitiøs og målrettet indsats

Projektets er målrettet medarbejderne hos sekretariatet hos Danske Fodterapeuter, som i alt udgør 12 personer. Medarbejderne har meget forskellige arbejdsopgaver, forskellige baggrunde og uddannelser. Projektet involverer således hele organisationen inkl. formanden. Velliv Foreningen finder derfor indsatsen yderst ambitiøs, da hele organisationen inddrages, og der arbejdes med at forbedre medarbejdernes mentale sundhed. At sætte fokus på et ikke italesat/tabubelagt emne, kan være med til at nedbryde eventuelle barrierer og gøre det naturligt at snakke om mental mistrivsel i fremtiden. Derfor modtager indsatsen 48.540 kr. fra Velliv Foreningen. 

Projektets placering

Vis lokation på Google Maps