Fællesskaber og aktiviteter på tværs af nationalitet, tro og baggrund

Værftet - Nexø skatecenter, legeland og café modtager 50.000 kr. til en indsats der skal der skal hjælpe mennesker, som er flygtet fra krig, ind i et fællesskab med ligesindede og lokale.

værftet nexø.jpg

Ansøger

Værftet - Nexø skatecenter, legeland og café

Bevilling

DKK 50.000

Projektperiode

2023 - 2025

Beliggenhed

Hovedstaden

Status

Igangværende

Pulje

Lokal trivsel

År

2023

Omfattende indsats

Bornholm har modtaget en del kvoteflygtninge og forventer i 2023 at modtage mange flere. Derfor modtager Værftet - Nexø skatecenter, legeland og café en bevilling fra Velliv Foreningen til at oprette fællesskaber for disse flygtninge.

Indsatsen er et 3 årigt projket der består af flere aktiviteter. Det er bland andet spisefællesskabet Eat'n'Talk hvor flygtninge og lokale mødes og laver mad fra deres hjemland en gang om måneden. Kvindecaféen hvor, kvinder og deres børn som er flygtet fra deres hjemland, en gang om måneden indgår i et fællesskab og lærer om den danske kultur. Café Ly er et formiddagsfællesskab for de flygtninge der har oplevet udfordringer i forbindelse med integration i samfundet på grund af fysisk eller psykisk belastning.

Det overordnede formål med indsatsen er at skabe meningsfulde fællesskaber på tværs af nationaliteter og baggrund for at fremme integration.

Fællesskab gør forskellen

Mange af de flygtninge der kommer til Danmark er påvirket af traumer, afsavn og sorg. Hvilket er svært at stå alene med i et fremmed land. Derfor kan disse fællesskaber gøre en stor forskel for deltagerne, og bidrage til integrationen. Både de lokale og flygtningen kan opleve ensomhed og fællesskaberne i Værftets projekt kan også hjælpe de lokale til at finde ligesindede, og deltage i fællesskaber.

Drifts og aktivitetsleder Sara Jensen forklarer yderligere "Vi ønsker at bygge bro til de lokale, og hjælpe mennesker der flygter fra krig til fællesskab med ligesindede
og lokale. Det er en stor udfordring at flygte fra alt man kender til og falde til i en ny kultur med alle de ar på sjælen som man har med sig."

Værftet forventer at mere end 1200 personer, vil få gavn af projektet og de mange fællesskabende aktiviteter. Projektet løber fra februar 2023 til og med december 2025.

Projektets placering

Vis lokation på Google Maps