Den healende urtehave

Oplevelsescentret Ulvsborg Historisk Værksted modtager 42.750 kr. til at lave et aktivitetstilbud i deres urtehave for mennesker med problematikker som psykisk sårbarhed, arbejdsløshed eller en sygemelding.

ulvsborg-katja1.jpg

Ansøger

Ulvsborg Historisk Værksted

Bevilling

DKK 42.750

Projektperiode

2022 - 2022

Beliggenhed

Sjælland

Status

Igangværende

Pulje

Lokal trivsel

År

2021

En positiv inkluderende ramme

Ulvsborg Historisk Værksted er i gang med at etablere en historisk urtehave, og de modtager nu en bevilling fra Velliv Foreningen til at lave et aktivitetstilbud i haven for mennesker med problematikker som psykisk sårbarhed, arbejdsløshed eller en sygemelding. 

Urtehaven vil fungere som ramme for praktik, arbejdsprøvning eller en fritidsaktivitet, hvor deltagerne får mulighed for at tage del i havearbejde og design af haven som en fællesskabende aktivitet, der skal hjælpe deltagerne med at komme ned i kroppen og ud af hovedet.

Projektets formål er at skabe en positiv inkluderende ramme for personer med i en sårbar periode, der skal fungere som et fællesskab. 

Tilpasning efter den enkeltes behov

Tanken er, at fritidsaktiviteter og virksomhedspraktikker ofte ikke tager udgangspunkt i de behov, som f.eks. ensomheds, stress-, depressions- eller angstramte har, og det vil Ulvsborg forsøge at imødekomme i urtehaven ved at tilpasse aktiviteten efter den enkeltes behov.

Projektets målgruppe er derfor mentalt sårbare, arbejdsløse og sygemeldte personer, som ønsker fællesskab og aktivitet. 

Indsatsen er samtidigt tænkt som et længerevarende tilbud, som bliver tilpasset efter den enkeltes behov, hvor de frivilligt deltagende møder på aftalte arbejdsdage, mens deltagerne i praktik eller arbejdsprøvning møder på daglig basis.

Projektets placering

Vis lokation på Google Maps