Dans dig ind i fællesskabet

Det sociale værested Kafé Kolind modtager 49.500 kr. fra Velliv Foreningen til at tilbyde danseaktiviteter til caféens brugere.

kafe kolind modtager donation fra Velliv Foreningen.jpg

Ansøger

Kafé Kolind

Bevilling

DKK 49.500

Beliggenhed

Midtjylland

Status

Igangværende

Pulje

Lokal trivsel

År

2021

Deltagerne er ensomme borgere med psykiske og sociale udfordringer, og de vil mødes til danseundervisningen hver anden uge. Aktiviteten skal danne rammerne om et netværk, hvor de også kan få støtte og vejledning til mestring af gøremål og udfordringer.

Ensomhed har langvarige konsekvenser

Kafe Kolind er en åben, alkoholfri cafe og et socialt værested for borgere med udfordringer i livet. Her kommer der mange forskellige mennesker, der f.eks. lider af ensomhed. 

Når ensomheden bider sig fast og bliver langvarig, kan den få alvorlige konsekvenser og blive en ond cirkel. Derfor vil Kafe Kolind være med til at bekæmpe ensomheden for udsatte borgere, der er i risikozonen for at opleve udpræget ensomhed. 

Derfor vil Kafe Kolind tilbyde danseaktiviteter efterfulgt af et let måltid for nogle af caféens brugere. Aktiviteten skal give deltagerne et fællesskab og en samhørighedsfølelse, og samtidigt give dem muligheden for at få rørt sig på en god og sjov måde. 

Et fællesskab og styrket mental sundhed

Danseundervisningen vil løbe hver anden uge i et års tid på en fast ugedag og tidspunkt. Her vil deltagerne mødes under en times dans ledet af en danseinstruktør, der har erfaring med målgruppen. 

Efter undervisningen vil deltagerne mødes til et fælles let måltid, der skal fungere som ramme for udviklingen af sociale relationer mellem deltagerne. 

Således har indsatsen til formål at mindske ensomheden og dermed styrke den mentale sundhed for en gruppe i samfundet, der har brug for det. Derfor donerer Velliv Foreningen 49.500 kr. til indsatsen. 

Projektets placering

Vis lokation på Google Maps