Danmarks Flotteste Busskur

Kan et traditionelt ventested forvandles til et socialt mødested? Det mener sogneforeningen Aktiv Faster at det kan! De ønsker nemlig, at forvandle et traditionelt bussskur i Ringkøbing Skjern Kommune om, til et socialt mødested.
Aktiv Faster modtager 50.000 kr. i bevilling fra Velliv Foreningen til dette initiativ.

Velliv_Lokal trivsel.png

Ansøger

Aktiv Faster

Projektperiode

2022 - 2023

Beliggenhed

Midtjylland

Status

Igangværende

Pulje

Lokal trivsel

År

2022

Et lille lokalsamfund

Et lille lokalsamfund er meget afhængig af opbakning til foreningslivet. Aktiv Faster oplever et stingende antal nytilkommende til området, b.la. flygtninge fra Ukraine, og samtidig har der ovenpå Corona været et frafald i foreningslivets aktiviteter. I følge Aktiv Faster, kan et aktivt foreningsliv bidrage til et større tilknytningsforhold til lokalsamfundet, samt en mulighed for at netværke og socialisere. 

I Ringkøbing Skjern Kommune har man gentænkt det traditionelle busskur, og løftet det fra et ventested til et socialt mødested.

Ansøger Jørgen Søndergaard Madsen skriver: "Danmarks Flotteste Busskur vil være en del af midlet til at nå dette mål. DFB er en smuk, orangeriagtig, fælles udestue, som også fungerer som landsbyens bus-vente-rum.".

DFB - Kick off

I forbindelse med projektet, vil der blive afholdt to "Kick off" arrangementer. Arrangementerne kommer til at bestå af tryllekunst, kunst, litteratur og mad.