At kunne stå på egne ben igen

Kolding Krisecenter modtager 48.100 kr. til at hjælpe kvinder og deres børn tilbage på benene igen efter et ophold på krisecentret.

kolding krisecenter 2.jpg

Ansøger

Kolding Krisecenter

Bevilling

DKK 48.100

Projektperiode

2022 - 2022

Beliggenhed

Syddanmark

Status

Igangværende

Pulje

Lokal trivsel

År

2021

Hjælp til et nyt og godt liv

Kolding Krisecenter modtager en bevilling fra Velliv Foreningen til et projekt, der har til at hjælpe kvinder og deres børn tilbage på benene igen efter et ophold på krisecentret. 

Projektet går ud på at etablere et efterværn, bestående af en medarbejder, der skal tilbyde støttende samtaler, praktisk hjælp i forbindelse med jobsøgning og flytning samt hjælp til børnepasning.

Indsatsen skal forebygge, at kvinderne får behov for et ophold på krisecenteret igen, og hjælpe målgruppen til at starte et ’nyt’ og godt liv. 

Forebygge ensomhed, stress og angst

Kvinderne fra krisecentret har været udsat for vold, og voldsramte kvinder har ofte nedsat mental trivsel. Indsatsen har derfor til formål at forebygge ensomhed, stress og angst ved at tilbyde praktisk hjælp til dem, når de skal stå på egne ben efter endt ophold. 

Efterværnsmedarbejderen består af en pædagogisk medarbejder, der er ansat 9 timer om ugen i en 5 måneders periode, samtidigt med at frivillige vil hjælpe til. 

25 kvinder får glæde af projektet, som løber fra 1. februar-30. juni 2022.

Projektets placering

Vis lokation på Google Maps