Arbejdsmiljø med psykologisk tryghed

Det selvejende botilbud Lykkegard modtager 49.999 kr. til at lave en onboarding strategi, der skal skabe bæredygtighed og stabilitet i medarbejdergruppen.

indsatsområde 1c.png

Ansøger

Lykkegard

Bevilling

DKK 49.999

Projektperiode

2022 - 2022

Beliggenhed

Sjælland

Status

Igangværende

Pulje

Lokal trivsel

År

2022

Mental sundhed, overskud og fastholdelse

Lykkegard er et selvejende botilbud i Holbæk med ca. 80 ansatte. De modtager en bevilling fra Velliv Foreningen til at lave en onboarding strategi, der skal forsøge at nedbringe personalegennemstrømning og skabe bæredygtighed og stabilitet i medarbejdergruppen. 

Formålet med projektet er at styrke medarbejderne på Lykkegards mentale sundhed, overskud og fastholdelse i virksomheden. 

Projektet vil blive faciliteret af tre ledere, en arbejdsmiljørepræsentant og to medarbejderrepræsentanter, samt ekstern konsulent Charlotte Eli, der er en erfaren konsulent indenfor sundheds- og neuropædagogik, ledelse- og organisationsudvikling samt psykisk arbejdsmiljø.

En dialogbaseret kultur

Indsatsen består af en udbygning af allerede eksisterende materiale i forbindelse med rekruttering til virksomheden, en justering af den nuværende praksis og oprettelse af en ansættelsesguide, som skal sikre en god fastholdelse af medarbejderne. 

Derudover vil der være en evalueringsproces af projektet, hvor der tages udgangspunkt i spørgsmål til ansættelsessamtalerne, som der bliver fulgt op på igen ved en samtale ved tredje måneds ansættelse. 

Indsatsen skal dermed øge opmærksomheden på arbejdsmiljøet, psykologisk tryghed og skabe en dialogbaseret kultur, ved at ledelsen involverer medarbejderne gennem tydelige rammer og invitation til deltagelse. 

Projektets placering

Vis lokation på Google Maps